Arhiva pentru mai, 2013

31 mai

Little Johnny at the Zoo

Little Johnny wanted to go to the zoo and pestered his parents for days. Finally his mother talked his reluctant father into taking him.

“So how was it?” his mother asked when they returned home.

“Great,” Little Johnny replied.

“Did you and your father have a good time?” asked his mother.

“Yeah, Daddy especially liked it,” exclaimed Little Johnny excitedly, especially when one of the animals came racing home at 30 to 1!”

31 mai

Nu vă căţăraţi!

Desigur… :)

31 mai

Godspeed (Sweet Dreams)

Cântecul intepretat de Dixie Chicks

30 mai

DOOM 2: glagore – gnu

! glagóre se foloseşte în registrul popular şi este substantiv feminin cu genitiv-dativul glagórii; înseamnă „minte, pricepere”

* glasnost apare ca substantiv neutru („transparenţă a vieţii politice, cu implicaţii în schimbările de orientare în ultima perioadă a fostei URSS”)

! glissando este un termen italian folosit în muzică – „indică modul de executare a unei bucăţi muzicale, prin trecerea continuă şi treptată de la un sunet la altul”; în limba română apărea ca adverb, valoare la care se adaugă acum şi cea de substantiv neutru, abreviat gliss.

* a globaliza intră în limbă ca verb cu indicativul prezent globalizează – „a reuni într-un tot elemente disparate; a judeca o problemă în ansamblu”. De asemenea, apare ca noutate şi substantivul corespunzător, *globalizare, feminin cu genitiv-dativul globalizării.

! gnu este substantiv masculin („specie de antilopă africană”) care, pe lângă forma articulată gnuul, existentă şi anterior, primeşte acum şi plural – gnu

30 mai

Hery Potter

După ureche :)

30 mai

What time is it?

Exprimarea timpului

© 2024 blog.ro-en.ro