Arhiva pentru mai, 2011

31 mai

Lecţii demonstrative de limba engleză pentru copii

Centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School organizează lecţii demonstrative gratuite pentru cursurile de vară de limba engleză „Coloured Summer Sessions”. Lecţiile gratuite sunt deschise tuturor copiiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani şi au ca scop familiarizarea cu metoda de predare a Shakespeare School.

Lecţiile gratuite se desfăşoară începând din 20 mai 2011 şi se desfăşoară la cele două sedii din Bucureşti. O lecţie demonstrativă gratuită durează o oră.

Continuare »

31 mai

Tom Hanks

Un punct schimbă totul :)

31 mai

ough

8 modalităţi de a pronunţa secvenţa de litere

30 mai

a cauza

Verbul a cauza nu ridică foarte multe probleme din punct de vedere semantic. Înseamnă (banal şi lipsit de conotaţii) „a fi cauza unui fenomen, a unei întâmplări”, ori într-o accepţie mai relaxată „a face să se producă”. Nici sinonimele nu sunt foarte multe, dar sunt mai puţin tehnice, mai bogate în sensuri figurate şi mai des folosite – a aduce, a determina, a pricinui, a produce, a provoca, a stârni.

Întotdeauna mi s-a părut că vorba asta suferă o mare nedreptate, pentru că este foarte puţin folosită, în raport cu importanţa pe care o are în lumea – aşa cum o cunoaştem noi – în care aproape totul funcţionează pe baza unor legi (uneori obscure, ascunse nouă şi rar de tot înţelese cu adevărat) de cauză-efect. Substantivul cauză se aude mult mai des, verbul are însă nevoie de un context sobru, serios, oarecum oficial.

Continuare »

30 mai

Portal

O simplă apăsare de buton… :))

30 mai

7 cuvinte uzuale pronunţate greşit

Exemple, corectare şi exerciţii de pronunţie

© 2024 blog.ro-en.ro