Arhiva pentru octombrie, 2007

31 oct.

Trick or treat?

Halloween, sau Ziua Tuturor Sfinţilor, este o sărbătoare foarte populară în Statele Unite, care, datorită succesului ei, a început să se răspândească şi în alte colţuri ale lumii. Totuşi, sărbătoarea are origini europene, provenind din tradiţiile celtice. Aceştia aprindeau focuri pentru a ghida spiritele şi lăsau merinde în faţa casei pentru a le îmbuna. În timp, ritualul s-a transformat, devenind în primul rând o bucurie a copiilor, care umblă din casă în casă, costumaţi în personaje înfricoşătoare, punând celebra întrebare: „Trick or treat?”. Este un fel de „Ne daţi ori nu ne daţi?”, dar mai specific. Pe de-o parte, „trick” înseamnă „truc”, „farsă”, „festă”, iar pe de altă parte, „treat” înseamnă „trataţie”, „cinste”. Altfel spus, copiii cer dulciuri pentru a nu-i speria pe cei colindaţi. Este un joc în care intră toată lumea şi care face ca toate relele să devină mai puţin înspăimântătoare.

31 oct.

Vrăjitoare

„Nu bea când zbori” :))

drink

31 oct.

play

Verbul „play” se poate folosi cu sporturi de grup care nu urmăresc o confruntare violentă. Această lecţie explică acest aspect, subliniind şi unele cazuri speciale.

30 oct.

Dumnezeu

Următoarele pasaje sunt extrase dintr-o compunere scrisă de Danny Dutton, un copil de 8 ani din Chula Vista, California. Tema a fost ca elevii să explice cum îl înţeleg ei pe Dumnezeu.

Continuare »

30 oct.

Anunţ despre apometre

Să sperăm că administratorul ştie mai multă aritmetică decât gramatică, altfel degeaba au apometre. :D

administratiea

30 oct.

Ce aduce pisica

Explicarea expresiei „Look what the cat dragged in!”, o formulă glumeaţă de primire

© 2024 blog.ro-en.ro