29 oct.

Corectarea limbajului

S-a lansat site-ul www.corectarealimbajului.ro, dedicat tulburărilor de limbaj (logopediei). Site-ul se adresează în special părinţilor şi specialiştilor logopezi, însă poate fi util şi studenţilor, elevilor, învăţătorilor sau persoanelor care prin munca lor au contact cu copiii.

Site-ul conţine materiale practice, fişe de lucru, exemple, imagini şi nenumărate articole extrem de utile în munca de corectare a limbajului. Materialele practice, folosite cu succes în practica logopedică, pot fi descărcate gratuit. Aceste materiale sunt utile pentru a corija tulburările uşoare de limbaj ale copiilor.

În viitor, site-ul va avea cea mai mare bază de date de materiale practice şi teoretice care privesc dezvoltarea limbajului sau corectarea lui.

Limbajul joacă un rol deosebit de important în structura vieţii psihice. Datorită lui, toate procesele psihice capătă sens. Mai mult, problemele de limbaj determină dezordini sau disfuncţii la nivelul personalităţii. Astfel, apare ca imperativ necesară introducerea programelor terapeutic-recuperatorii pentru tulburările de limbaj printr-o depistare precoce în cadrul structurii curriculare moderne.

1 comentariu la “Corectarea limbajului”

  1. 1
    stanciu simona spune:

    ok

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro