Arhiva pentru ianuarie, 2011

31 ian.

a viforî

Dintre toate verbele de sezon, a viforî este, fără putinţă de tăgadă, unul din cele nesuferite. Funcţionează mai mult în registru popular (deşi registrul cult nu-mi pare să fi găsit încă vreun echivalent atât de expresiv) şi se referă la „a fi vifor, furtună, viscol, a bate cu putere viforul”, stabilind sinonimie cu a viscoli, a spulbera şi a învifora. Cel din urmă este o foarte interesantă dublare, în chiar interiorul familiei lexicale a aceluiaşi verb, care pe lângă toate sensurile cumulate adaugă pe „a supune acţiunii exercitate de vifor, a-l bate pe cineva viforul”. Are, de asemenea, o dimensiune figurată extrem de interesantă, referindu-se la „a face să fie cuprins de un sentiment puternic de nelinişte” – a tulbura, a zbuciuma, a răscoli, a îndârji.

Continuare »

31 ian.

Câini

D-ăia cu pene :))

31 ian.

Învăţaţi sinonime

Unele lucruri pot fi spuse în mai multe feluri

28 ian.

Decisions

John met a man who had been married for 66 years. „Amazing! 66 years!” John said. „What’s the secret to such a long, happy marriage?”

„Well,” the old man replied, „It’s like this. The man makes all the big decisions… and the woman just makes the little decisions.”

„Really? Does that really work?”

„Oh, yes,” the old man said proudly. „66 years, and so far, not one big decision!”

28 ian.

Probleme

Tot e bine că există o soluţie :)

28 ian.

The Good-Bye Song

La revedere muzical

© 2024 blog.ro-en.ro