15 ian.

English for E-mails

Redactarea unui e-mail eficient în limba engleză nu depinde doar de corectitudinea textului pe care dorim să îl transmitem, ci şi de modalitatea prin care construim mesajul, astfel încât acesta să aibă un impact asupra persoanelor cu care vrem să comunicăm. De aceea, adultii interesaţi să înveţe cum să scrie un e-mail eficient şi convingător în limba engleză se pot înscrie la workshop-ul „English for E-mails”, organizat de Centrul de Limbi Străine A_BEST, în 1 februarie 2013, la sediul său din Bld. Dacia, nr. 39, etajul 2 (zona Piaţa Romană – lângă ASE).

„Workshop-ul se adresează celor care doresc să dobândească sau să-şi îmbunătăţească limbajul necesar pentru redactarea unor e-mailuri eficiente şi convingătoare în limba engleză,” a declarat Nicoleta Stroie, Coordonator Cursuri Corporate în cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST. „Totodată, cei care vor participa la workshop vor învaţă, cu ajutorul unor activităţi practice, cum să stabilească o întâlnire de afaceri via e-mail, dar şi cum să solicite o informaţie de care au nevoie,” a mai precizat aceasta.

Tematicile pe care trainerii A_BEST le vor aborda în cadrul workshop-ului „English for E-mails” includ: tipuri de e-mail, expresii pentru structurarea unui e-mail, noţiuni despre registrele lingvistice etc.

Workshop-ul „English for E-mails” are loc vineri, 1 februarie 2013, între orele 16:30 – 20:30, iar la curs se pot înscrie maximum 10 participanţi, care cunosc limba engleză la un nivel intermediar (B1-2, cf. CEF).

Pentru mai multe informaţii, puteţi scrie la office@abest.ro sau puteţi telefona la 0762.274914.

29 oct.

Internet

Vocabular specific

15 mart.

DOOM 2: e-mail – eminescolog

* e-mail este un anglicism care se pronunţă iméĭl/ímeĭl, substantiv neutru cu pluralul e-mailuri (mesaje)

! emendánda apare cu o modificare referitoare la gen; termenul latinesc este acum un substantiv neutru cu formă doar pentru plural – „corecturi (tipografice) la un text”

! emigrant e sinonim cu expatriat, se desparte e-mi-grant, poate avea valoare substantivală sau adjectivală, masculin cu pluralul emigranţi şi femininul emigrantă-emigrante

! Eminenţa Sa deschide una dintre seriile de locuţiuni pronominale, formule reverenţioase cărora li s-a modificat ortografia (ambii termeni se scriu cu literă mare, conform normei actuale); genitiv-dativul este Eminenţei Sale, iar pluralul Eminenţele Lor. Apar, de asemenea, !Eminenţa Voastră (cu genitiv-dativul Eminenţei Voastre) şi, într-un articol separat al dicţionarului, !Eminenţele Voastre, din aceeaşi categorie a locuţiunilor.

* eminescianism (e-mi-nes-ci-a-nism) este indicat ca substantiv neutru. Din aceeaşi familie lexicală, avem *eminescolog, substantiv masculin cu pluralul eminescologi, în condiţiile în care eminescologia* nu este menţionată în DOOM2…

21 sept.

English for e-mailing

Centrul de Pregătire Profesională în Cultură organizează în perioada 4-9 octombrie 2010 cursul de seară „English for e-mailing” – curs de limba engleză, secţiunea limbaj business.

Programul se adresează tuturor angajaţilor care lucrează în departamentele de relaţii internaţionale, relaţii publice/cu publicul, celor care se ocupă cu elaborarea, implementarea şi diseminarea proiectelor europene, precum şi tuturor persoanelor care comunică frecvent în scris în limba engleză la locul de muncă şi doresc să dobândească sau să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limbaj business.

Continuare »

05 mart.

Comunicare

La serviciu, un coleg intră în biroul altuia:
– Salut!
– Salut! Ce-i cu tine prin zonă?
– Ţi-am trimis o întrebare prin e-mail acum 30 de secunde şi am dat o fugă să văd dacă ai primit-o…

10 sept.

e-mail

Termenul „e-mail” este de fapt o prescurtare de la „electronic mail” („poştă electronică”). Fiind folosit frecvent, există tendinţa de a fi scris „email” (fără cratimă). Această formă iese însă din schema folosită pentru prescurtările de acest gen, cum sunt „e-book” („carte electronică”), „e-commerce” („comerţ electronic”) şi multe altele. De aceea, forma „email” nu este recomandată.

Acest lucru este valabil atât în limba engleză, cât mai ales în limba română, unde cuvântul „email” înseamnă „smalţ”, folosit în special pentru acoperirea vaselor de bucătărie, ceea ce poate conduce uneori la interpretări hilare.

© 2024 blog.ro-en.ro