Arhiva pentru decembrie, 2013

31 dec.

Server nou pentru ro-en.ro

De Sărbători, site-ul ro-en.ro a primit un server nou, foarte performant. Chiar dacă vechiul server încă făcea faţă destul de bine, iar paginile erau livrate rapid, pe noul server viteza de răspuns este chiar mai bună, funcţionarea fiind aproape instantanee. Astfel, experienţa de utilizare a site-ului devine cât se poate de plăcută şi eficientă.

Acest upgrade vine ca un semn de mulţumire către sutele de mii de oameni care folosesc ro-en.ro în fiecare lună, asigurându-i astfel poziţia de lider pe acest segment.

De asemenea, resursele hardware suplimentare care au devenit disponibile cu această ocazie deschid drum către noi dezvoltări, cu maximă performanţă.

La mulţi ani şi traduceri uşoare!

31 dec.

Sfârşitul

Totuşi, drumul merge mai departe… :)

31 dec.

General task writing

Indicii despre cum să scriem o scrisoare, pentru testarea IELTS

30 dec.

a (se) săvârşi

Verbul a (se) săvârşi face parte dintre acelea care mie mi se par tare frumos sunătoare. Primul lui sens, cel actual, se lămureşte prin sinonimia cu a face, a înfăptui, a îndeplini – adică „a face să aibă loc, a transforma în fapt”, având uneori şi conotaţie negativă, echivalentă cu a comite. Celelalte două sensuri ale termenului sunt considerate învechite şi regionale, însemnând – pe de o parte – „a duce ceva la bun sfârşit, a termina cu bine”, iar atunci când are valoare reflexivă chiar a muri.

Mulţimea de verbe echivalente regăsite în dicţionarele de sinonime m-a luat complet pe nepregătite; sunt multe şi extrem de variate, referindu-se la tot felul de sfârşituri şi la tot soiul de situaţii. Le înşir aici, fără a le diferenţia după semnificaţie şi înrudiri: a alcătui, a asasina, a celebra, a comite, a compune, a constitui, a deceda, a dispărea, a (se) duce, a executa, a forma, a isprăvi, a încheia, a muri, a oficia, a omorî, a pieri, a prăpădi, a realiza, a răposa, a sfârşi, a (se) stinge, a sucomba, a suprima, a termina, a ucide

Continuare »

30 dec.

Ciocolată

Pentru „connoisseuri” :))

30 dec.

been, gone

Prezentare și exemple împreună cu „present perfect”

© 2024 blog.ro-en.ro