27 apr.

Să ne îmbunătățim engleza exersând

Prezentare și exemple

16 mart.

Ce să nu spui dacă vrei să înveți engleză

Prezentare și exemple

04 feb.

9 părți de vorbire

Prezentare și exemple

01 dec.

O alegere fără precedent pentru cuvântul anului 2020 la OED

Până la finalul lunii aprilie, cuvântul anului 2020 părea deja clar. “Unprecedented” (“fără precedent”) a devenit adjectivul de care toată lumea s-a lovit și pentru care nu putea să găsească un sinonim potrivit. Jocul părea încheiat. Și totuși, alegerea finală a Oxford Dictionaries e descrisă altfel, întrucât pentru prima oară a fost imposibil să aleagă un singur cuvânt al anului.

La fel ca noi, limbajul a trebuit să facă față unui număr mare de noi realități în 2020 și să se adapteze nu doar o singură dată, ci de mai multe ori. Așadar, Oxford a concluzionat că anul acesta, în mod unic, sfera și amploarea schimbării nu ar putea fi încapsulate într-un singur termen. În schimb, au prezentat o serie de cuvinte a căror utilizare a crescut în 2020. De la “conspiracy theory” („teoria conspirației”) la “anthropause”, (de la “anthropo-”, care înseamnă “cu privire) și “pause”, când planeta a avut timp să respire), rezultatul nu este un instantaneu, ci o panoramă lingvistică.

Continuare »

19 feb.

time, thyme

Chiar dacă nu se pronunță identic, cuvintele „time” şi „thyme” se pot confunda din cauza felului asemănător în care se scriu.

Cuvântul „time” este binecunoscut ca substantiv, însemnând „timp”. Poate fi folosit şi ca verb, cu sensul de „a planifica” sau „a cronometra”.

Pe de cealaltă parte, „thyme” este doar substantiv și înseamnă „cimbru”.

06 iun.

Expresii pentru conversaţii

Prezentare și exemple

© 2024 blog.ro-en.ro