28 oct.

a (se) schimba

Verbul a (se) schimba are o mulţime de sensuri şi foarte multe sinonime. Înseamnă, în primul rând, „a înlocui un lucru cu altul sau pe cineva cu altcineva (de aceeaşi natură)” ori „a ceda un lucru, un bun, pentru a lua în locul lui altul (echivalent ca valoare), a ceda un obiect pentru un altul, a face schimb”. Se pot schimba scrisori – adică a coresponda, se poate schimba o vorbă cu cineva (expresia se mai construieşte, de asemenea, cu un cuvânt ori câteva vorbe/cuvinte) cu cineva – adică a conversa, a vorbi, se pot schimba bani – adică se păstrează valoarea, se primesc alte monede decât cele date, a preschimba.

În afară de înlocuirea completă, schimbările se pot produce superficial, doar la suprafaţă ori în aparenţă – „a da unui lucru altă formă, alt aspect etc.”, adică a modifica, a transforma. Oamenii îşi pot schimba hainele, aspectul fizic din varii motive; îşi pot schimba locul – de muncă sau de domiciliu; se pot schimba şi cu adevărat, în profunzime, din cauza timpului sau a unor evenimente din viaţa lor. De asemenea, se poate schimba vorba – „a abate conversaţia în altă parte”, se poate schimba foaia – „a-şi modifica atitudinea, comportarea”, se poate schimba vremea/timpul în bine sau în rău. Şi multe, multe altele.

Continuare »

29 iun.

Conversează online cu profesorul de limba engleză

Institutul Eurocor a lansat un nou serviciu de conversaţii online cu profesorul de limba engleză. Avantajele lecţiilor unu la unu sunt remarcabile: înveţi rapid şi confortabil, îţi clarifici aspectele pe care nu le-ai înţeles, te perfecţionezi continuu şi mai ales conversezi online în limba engleză chiar la tine acasă.

Conversaţiile cu profesorul de limba engleză se adresează tuturor celor care vor să-şi dezvolte rapid abilităţile de comunicare. Iată de ce aceste lecţii unu la unu devin un atu indispensabil pentru cursanţii de la Engleză de Bază şi Engleză Începători.

Continuare »

© 2024 blog.ro-en.ro