Arhiva categoriei 'Noutăţi despre site'

23 feb.

Direcţionează 2% din impozitul pe venit către ro-en.ro!

Site-ul ro-en.ro este unul dintre proiectele susţinute de Asociaţia Culturală Citatepedia, organizaţie non-profit care se ocupă de activităţi culturale şi educaţionale.

În această perioadă, ai ocazia să susţii financiar o astfel de organizaţie, fără să te coste nimic – prin sistemul 2%. Acesta permite oricărei persoane care plăteşte impozit pe venit să aleagă cui direcţionează 2% din acest impozit.

Îţi propunem să alegi Asociaţia Culturală Citatepedia, pentru că astfel impulsionezi şi dezvoltarea acestui site, atât în ceea ce priveşte conţinutul, cât şi facilităţile disponibile. Am vrea să facem mai multe decât ne permit resursele în acest moment.

Dacă doreşti să ne dai o mână de ajutor, vezi articolul cu toate detaliile.

05 mai

9 ani de ro-en.ro

Vă vine să credeţi că au trecut 9 ani?!

Multe s-au schimbat în acest timp. Site-uri au apărut şi au dispărut, dar ro-en.ro a rămas pe poziţie. Unii dintre voi îl folosiţi aproape zilnic, alţii la nevoie. Oricum, este principala destinaţie când apare necesitatea unui dicţionar român-englez sau englez-român.

Suntem în permanentă căutare de idei pentru a îmbunătăţi proiectul. Unele sunt în lucru şi vor fi anunţate când le va veni vremea. Însă sugestiile voastre sunt întotdeauna binevenite. Pe multe chiar le-am pus în aplicare. Aşa că nu ezitaţi dacă aveţi ceva de spus.

La mulţi ani, ro-en.ro!

21 apr.

Accesează ro-en.ro pe mobil!

În ultimii ani, telefoanele mobile şi tabletele au pătruns tot mai mult în vieţile noastre. Iar accesul la internet prin dispozitive mobile a devenit ceva normal.

Prin urmare, a venit vremea ca interfaţa de la ro-en.ro să evolueze. Dacă foloseşti site-ul de pe un computer, probabil nu vei observa mare diferenţă. Dar dacă intri de pe un telefon mobil, interfaţa se va adapta la ecranul mic, făcând dicţionarele uşor de utilizat (mai ales pe landscape).

Chiar dacă mai sunt încă îmbunătăţiri care pot fi făcute (de exemplu, încă nu sunt rezolvate, secţiunile Forum şi Blog), cert este că acum poţi accesa dicţionarele de pe telefonul mobil şi de pe tabletă, fără să tot faci zoom. După câte am observat, s-ar putea să fie chiar o premieră printre dicţionarele bilingve româneşti. Oricum, ai încă un motiv ca să ne alegi.

Dacă ai sugestii pentru îmbunătăţirea funcţionării pe ecrane mici, sunt binevenite. Diversitatea dispozitivelor e atât de mare, încât e posibil să existe tot felul de particularităţi.

Succes la tradus de pe mobil!

02 sept.

Actualizare a dicţionarelor bilingve la ro-en.ro

A trecut cam multă vreme de la ultima actualizare, dar nu în zadar. Recolta acestei perioade este bogată: circa 42.000 de noi înregistrări noi pentru fiecare dintre dicţionarul român-englez şi dicţionarul englez-român. Este o actualizare masivă, care face aceste dicţionare cu aproape 20% mai bune în ceea ce priveşte conţinutul.

Nu au fost uitate nici conjugările verbelor adăugate, sistemul putând conjuga acum aproape 35.000 de verbe în română şi 25.000 de verbe în engleză. Este un volum foarte mare de informaţie, procesată manual cu ajutorul unui program special realizat.

Această actualizare vine la timp, ţinând cont că noul an şcolar se apropie, ceea ce coincide cu o creştere semnificativă a interesului pentru dicţionare. Aşadar, acum aveţi un motiv în plus să alegeţi ro-en.ro ca ajutor pentru lecţiile de engleză. Şi cum dezvoltarea continuă, vor mai fi astfel de motive şi în viitor. Rămâneţi pe fază!

19 aug.

Integrare ro-en.ro în Windows 8

Windows 8 a adus multe noutăţi în lumea acestui sistem de operare. Probabil cea mai vizibilă este Start Screen, locul de unde se pornesc aplicaţiile cele mai importante. Acesta nu se rezumă doar la simpla pornire de aplicaţii, ci permite respectivelor aplicaţii să prezinte scurte informaţii într-un mod dinamic. Windows 8.1 a dus ideea chiar mai departe, cu îmbunătăţiri în acest sens.

Site-ul ro-en.ro a fost adaptat pentru integrare în Start Screen. Ceea ce furnizează dicţionarele sunt termeni cu traducere, extraşi aleator, pentru îmbogăţirea vocabularului „din mers”, în timpul desfăşurării activităţilor curente, ori într-un moment liber.

Continuare »

31 dec.

Server nou pentru ro-en.ro

De Sărbători, site-ul ro-en.ro a primit un server nou, foarte performant. Chiar dacă vechiul server încă făcea faţă destul de bine, iar paginile erau livrate rapid, pe noul server viteza de răspuns este chiar mai bună, funcţionarea fiind aproape instantanee. Astfel, experienţa de utilizare a site-ului devine cât se poate de plăcută şi eficientă.

Acest upgrade vine ca un semn de mulţumire către sutele de mii de oameni care folosesc ro-en.ro în fiecare lună, asigurându-i astfel poziţia de lider pe acest segment.

De asemenea, resursele hardware suplimentare care au devenit disponibile cu această ocazie deschid drum către noi dezvoltări, cu maximă performanţă.

La mulţi ani şi traduceri uşoare!

© 2024 blog.ro-en.ro