21 iun.

Seminar despre Recuperarea Anglisticii în România

Universitatea din București organizează miercuri, 22 iunie 2016, începând cu ora 13:00, un seminar de diseminare a rezultatelor proiectului „Recuperarea Anglisticii în România” („RAR”). Proiectul este realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Mecanism Financiar SEE şi programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. Evenimentul are loc în Sala Aula Magna, la parter, în incinta Facultății de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46.

Conferința de închidere a proiectului se desfășoară vineri, 24 iunie 2016, începând cu ora 14:00, în Sala „Constantin Stoicescu”, etaj 1, tot în incinta Facultății de Drept.

Obiectivul general al proiectului constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar (studii de limbă și literatură, manuale de predare a limbii engleze, traducerile și dicționare), din perioada 1750-1940, și digitizarea acestuia. Aceste obiecte de patrimoniu sprijină promovarea culturii și civilizației engleze în rândul publicului interesat prin intermediul creării unei baze de date și a unui website.

Publicul larg și publicul de specialitate pot descărca și au acces gratuit și mobil la 250 de volume din domeniul anglisticii accesând site-ul www.recuperareaanglisticii.ro, lansându-se astfel prima bibliotecă on-line în domeniul anglisticii din România.

Sub sloganul „Descoperă, descarcă, citește – oriunde și oricând”, proiectul urmărește să restrângă pericolul de pierdere a identității culturale prin conservarea acestui patrimoniu scris în format digital. Acest lucru generează creșterea numărului de resurse digitizate, posibilitate de studiere a limbii și literaturii engleze și deschide prezentului direcții necesare de predare a limbii și culturii engleze în România. Aceste obiecte de patrimoniu digitizate reprezintă un nou pas în dezvoltarea unor noi direcții de cercetare. Proiectul își propune să îmbogățească prezența României în portalul cultural Europeana.

La prezentarea proiectului participă Lidia Vianu – prof. univ. dr. la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și specialist în domeniul literaturii engleze, dar şi reprezentanți ai conducerii Universității din București. În calitate de promotor de proiect, Maria Bujan – Inspector general de limba engleză la Inspectoratul şcolar al Municipiului Bucureşti, Costel Postolache – Director al Editurii-partener Integral și manager de proiect asist. dr. Eliana Ionoaia. Întâlnirea include prezentarea obiectivelor și beneficiilor proiectului pentru publicul de larg, pentru cadre didactice, elevi și studenți.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro