07 iun.

Recuperarea Anglisticii în România

Proiectul Recuperarea Anglisticii în România (RAR) are ca scop să readucă în circuitul lecturii începuturile studierii limbii şi literaturii engleze în România. Din aceste volume digitizate de o echipă de entuziaşti a departamentului de Limba şi Literatura Engleză din cadrul Universităţii Bucureşti au de învăţat toţi cei care se ocupă de limba engleză (profesori, studenţi, elevi de toate vârstele), precum şi aceia care vor să ştie cum a început şi unde duce anglofonia în România.

Departamentul este în curs de a finaliza publicarea pe site-ul www.recuperareaanglisticii.ro a 250 de volume de anglistică ieşite de sub copyright. Site-ul s-a realizat cu minime fonduri europene (Norvegia, Lichtenstein şi Islanda) şi prin munca asiduă a câtorva membri pasionaţi ai Catedrei de Engleză, care au coordonat participarea studenţilor la proiect. Această resursă de cercetare gratuită e, de fapt, prima digitizare de fond de carte din România. Este vorba de un fond de carte de la Biblioteca Academiei şi Biblioteca Centrală Universitară.

Prof. dr. Lidia Vianu declară:

Recuperarea Anglisticii în România este un site de carte veche digitizată. Toate volumele se ocupă de limba ori literatura engleză: manuale, dicţionare, traduceri. Toate aceste cărţi ieşite de sub copyright au ieşit şi din aria studenţilor de azi. Ele se află într-o secţiune mai greu de accesat a bibliotecilor partenere în proiect.

Cărţile republicate acum online sunt fascinante pentru cei interesaţi de începuturile studierii limbii engleze în România.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro