29 mart.

Conferința „R.A.R. – Recuperarea Anglisticii în România”

Universitatea din București organizează miercuri, 30 martie 2016, conferința „R.A.R. – Recuperarea Anglisticii în România”, din cadrul proiectului PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015, realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române și finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”. Evenimentul se desfășoară la Palatul Facultății de Drept a Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), sala „Petre Antonescu”, parter, începând cu ora 12:00.

Conferința are ca scop familiarizarea publicului de specialitate cu obiectivul general al proiectului „R.A.R. – Recuperarea Anglisticii în România”, care privește protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar (studii de limbă și literatură, manuale de predare a limbii engleze, traduceri și dicționare) din perioada 1750-1940 și digitizarea acestuia.

Proiectul „R.A.R. – Recuperarea Anglisticii în România” urmărește să faciliteze accesul publicului interesat la colecțiile digitizate, restrângând astfel pericolul de pierdere a identității culturale. Conservarea acestui patrimoniu în format digital deschide noi posibilități de studiere a limbii și literaturii engleze și contribuie la dezvoltarea de noi direcții de cercetare, cât și de predare a limbii și culturii engleze în România. Proiectul își propune să îmbogățească prezența României în portalul cultural european.

Alături de reprezentanții conducerii Universității din București, prof. univ. dr. Lidia Vianu, promotor al proiectului și asist. dr. Eliana Ionoaia, manager de proiect, ia cuvântul, în calitate de invitat principal, și prof. univ. dr. Irina Grigorescu Pană de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, specialistă în studiile culturale britanice și americane. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, precum și a Asociaţiei pentru Studii Americane din România, prof. Irina Pană a participat la numeroase conferințe internaționale din domeniul limbii și literaturii engleze și a efectuat stagii de cercetare și documentare la universități de prestigiu din Marea Britanie, Franța, Olanda, Statele Unite, Australia.

Pe parcursul întâlnirii sunt prezentate obiectele proiectului, cât și etapele parcurse în implementarea acestuia, cu prezentarea rezultatelor obținute până în prezent.

Publicul poate descărca și are acces gratuit și mobil la volumele din domeniul anglisticii accesând site-ul www.recuperareaanglisticii.ro.

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro