18 mart.

România pe scurt

Institutul Cultural Român continuă seria de cursuri adresate străinilor care doresc să înveţe limba română, din necesitate sau din plăcere.

Cursurile sunt disponibile pentru toate nivelurile, de la începători la avansaţi. Grupele sunt formate din 8-10 cursanţi. La cursuri se adaugă conferinţe în limba engleză despre cultura şi civilizaţia românească, susţinute de personalităţi ale vieţii publice şi culturale.

Durata unui curs este de 2 luni, următorul dsfăşurându-se în perioada 6 mai – 26 iunie 2008. Participanţii beneficiază de 36 de ore de curs, în zilele de marţi şi joi, cu începere de la ora 18:30. Data limită de înscriere este 2 mai 2008. Cursurile au loc la Liceul „Alexandru Vlahuţă”, Str. Şcoala Floreasca nr. 5 (zona Calea Dorobanţi).

Instructori sunt cadre universitare din Universitatea din Bucureşti:

Ilinca Tăpuru – a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea Limba şi Literatura Rusă-Limba şi Literatura Română. A urmat cursurile de master Studii Culturale Ruse şi Comunicare în Afaceri şi al doilea master Cultură şi mentalitate în integrarea europeană a românilor. Lucrează la Departamentul Servicii pentru Studenţi din cadrul Universităţii din Bucureşti si la Centrul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Romanii de Pretutindeni. Are experienţă în predarea limbii române pentru străini.

Gabriela Stoica – absolventă a Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, secţia Română – Latină. Preparator universitar, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, catedra de limba română (pentru studenţi străini); asistent de cercetare în cadrul Institutului de Lingvistică Iorgu Iordan – Al. Rosetti al Academiei Române, sectorul de Lexicologie şi Lexicografie; doctorand în filologie (specializarea istoria limbii române).

Ioana-Cristina Pârvu – asistent drd. la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti – Catedra de Limba Română (Limba română pentru studenţii străini). Licenţiată a Facultăţii de Litere (2000), Universitatea din Bucureşti. Absolventă a Masteratului Lingvistică şi comunicare (2001) din cadrul Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, cu disertaţia: Funcţii ale metacomunicării în talk show, coordonată de prof. univ. dr. Liliana Ionescu Ruxăndoiu, cu care a colaborat la apariţia volumului Interacţiunea verbală în limba română actuală. Corpus (selectiv). Schiţă de tipologie (2002), Editura Universităţii din Bucureşti.

Ana Borca – licenţiată în litere şi Doctor în literatura română, cu o teză susţinută la Universitatea Bucureşti. După ce a urmat primii ani de şcoală în zona natală, în Maramureşul istoric (regiune aflată la ora actuală pe teritoriul Ucrainei), Ana a venit în România, unde s-a specializat în predarea limbii române fără a folosi altă limbă, cu alte cuvinte prin „scufundarea într-o baie lingvistică” a studenţilor.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro