11 feb.

Şcoala românească în Bulgaria

În perioada 1 februarie – 30 iunie 2009, elevii de etnie română din Vidin şi Silistra, Bulgaria, vor beneficia de cursuri interactive de limba română, organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în parteneriat cu Comunitatea Românilor din Bulgaria. Cursurile fac parte din programul multianual „Şcoala românească în Bulgaria”, iniţiat în 2006, sub genericul „Limba română, paşaport european al românilor din Bulgaria”.

Susţinute de profesori de etnie română din Bulgaria şi de doi profesori de limba română din România, cursurile oferă noţiuni de lexic românesc, corectitudine gramaticală, morfologie şi stilistică românească, conversaţie, reprezentând un ocazie de a intra în contact cu limba română literară. Suportul pentru curs va fi atât tradiţional (carte), cât şi audio/video.

După estimările asociaţiilor româneşti, numărul românilor din Bulgaria se ridică la aproximativ 150.000 de persoane. În prezent, în Bulgaria nu există învăţământ primar şi secundar în limba română.

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro