10 feb.

România pe scurt 2009

Institutul Cultural Român continuă cursurile intitulate „România pe scurt”, destinate străinilor care doresc să înveţe limba română din necesitate sau de plăcere. Cursurile sunt pentru toate nivelurile, de la începători la avansaţi. Grupele sunt formate din 8-10 cursanţi. Durata este de 2 luni – 36 de ore de curs (în zilele de marţi şi joi, cu începere de la ora 6.30 PM până la 8.30 PM). Cursurile se desfăşoară la Liceul „Alexandru Vlahuţă“, Str. Şcoala Floreasca nr. 5 (zona Calea Dorobanţi).

Sunt planificate următoarele serii de cursuri:

  • Seria 1: 15 ianuarie – 15 martie 2009
  • Seria 2: 2 aprilie – 2 iunie 2009
  • Seria 3: 8 iunie – 10 iulie 2009 (curs intensiv: 3h x 3 = 9 h / săptămână)
  • Seria 4: 10 august – 9 octombrie 2009
  • Seria 5: 19 octombrie – 17 decembrie 2009

Formularele de înscriere trebuie trimise la adresa de e-mail relatii.interne@icr.ro (attn. Dra. Silvia Varbedian) şi în copie la adresele mona@icr.ro şi oana.suciu@icr.ro sau depuse pe hârtie la sediul Institutului.

Costuri este de 850 RON/modul. Taxa de curs poate fi achitată direct la casieria Institutului Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, cod fiscal 15726657, sau în contul bancar al ICR, RO38TREZ7005009XXX000250, deschis la DTCPMB.

Pentru a vi se garanta un loc in cadrul unei grupe trebuie să platiţi integral taxa de curs, înainte de începerea acestuia.

Dacă un cursant doreşte să se retragă de la curs din diferite motive, se aplică următoarele reguli:
• Dacă anunţaţi echipa ICR, în scris, înainte de începerea cursului, vă vom restitui suma plătită, mai puţin o taxă de prelucrare de 10%.
• Dacă anunţaţi echipa ICR, în scris, în primele 3 săptămâni ale cursului, veţi primi o nota de credit pentru suma plătită minus contravaloarea orelor parcurse şi 25% taxa administrativă.
• Începând cu a patra săptămână nu se mai acceptă cereri de retragere.

Printre instructorii se numără cadre universitare din Universitatea din Bucureşti:

Ilinca Tăpuru Busurcă a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializarea Limba şi Literatura Rusă-Limba şi Literatura Română. A urmat cursurile de master Studii Culturale Ruse şi Comunicare în Afaceri şi al doilea master Cultură şi mentalitate în integrarea europeană a românilor. Lucrează la Departamentul Servicii pentru Studenţi din cadrul Universităţii din Bucureşti; a predat limba română pentru străini la Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni, la cursurile organizate de ICR la Bucureşti şi la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească de la Baia Mare şi la Braşov.

Simona Irimescu Banciu este licenţiată a Facultăţii de Litere (2004), specializarea Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Franceză şi absolventă a Masteratului de Antropologie Cultturală a Facultăţii de Litere (2005), este doctorand al Instititului de Teorie Literară George Călinescu al Academiei Române, domeniul antropologie culturală. A predat limba română pentru străini la Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi, la cursurile organizate de ICR la Bucureşti şi la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de ICR la Baia Mare şi la Braşov. Predă limba franceză la liceul teoretic din Câmpina şi este colaborator al Centrului de Antropologie Culturală al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti.

Ioana Constandiş Vasiloiu este licenţiată a Facultăţii de Litere (2002), Universitatea din Bucuresti, specializarea Limba si Literatura Română – Limba şi Literatura Franceză, absolventă a masteratului de Literatura română modernă (2003) şi a Masteratului de Antropologie culturală (2004), Universitatea din Bucureşti. Este doctor în filologie, domeniul literatura română (2007). A predat limba română la Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni. Este asistent colaborator al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti şi cercetător ştiinţific la Muzeul Naţional al Literaturii Române. A publicat în anul 2008 la Editura MNLR cartea „Receptarea critică a lui Eminescu până la 1930”.

Mona Moldoveanu Pologea a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, secţia Română – Franceză (2003) şi Masteratul de Lingvistică Teoretică şi Formală (specializarea Lingvistică generală), Universitatea din Bucureşti. Este doctorand al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine; a predat limba română pentru străini la Institutul (Centrul) Eudoxiu Hurmuzachi, la Centrul de limbi străine Ariel, Facultatea de Limbi Străine, Universitatea din Bucureşti şi la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de Institutul Cultural Român la Baia Mare şi la Braşov. A publicat multe articole în diferite reviste culturale şi de specialitate şi este autoarea cărţii Limba română pentru străini.

Ana Borca este licenţiată în litere şi Doctor în literatura română, cu o teză susţinută la Universitatea Bucureşti. După ce a urmat primii ani de şcoală în zona natală, în Maramureşul istoric (regiune aflată la ora actuală pe teritoriul Ucrainei), Ana a venit în România, unde s-a specializat în predarea limbii române fără a folosi altă limbă, cu alte cuvinte prin „scufundarea într-o baie lingvistică” a studenţilor. A predat limba română pentru străini la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de ICR la Braşov.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro