14 apr.

Termeni de jargon Gen Y în ultima ediţie a Oxford Advanced Learner’s Dictionary

Utilizatorii reţelelor de socializare ştiu ce este Twitter, dar câţi dintre aceştia au idee de existenţa altor termeni înrudiţi, în afară de „tweet” şi „retweet”? A auzit cineva de „twitterati”, „tweetable”, „tweetheart”, „twitterverse”? Dar de noii termeni de jargon „catfish”, „wishy-washy”, „troll”, „spyware” şi „bioenergy”? În vreme ce aceşti termeni pot face parte din vocabularul Gen Y, de alţii nu s-a auzit încă, ba mai mult, nu sunt atestaţi oficial.

Oxford University Press (OUP) înţelege impactul crescând al erei digitale asupra limbii engleze prin crearea unor termeni noi şi a folosirii lor. Prin urmare, noua ediţie (cu numărul nouă) a Oxford Advanced Learner’s Dictionary (OALD) a adăugat 900 de termeni noi la varianta sa digitală şi la ediţia online. OALD a fost lansat în luna martie 2015 în Malaezia. Dicţionarul oferă referinţe pentru patru domenii esenţiale cerute la orele de predare şi învăţare: vorbit, scris, îmbogăţirea vocabularului şi resursele profesorului.

Continuare »

27 ian.

Cuvinte indiene precum „keema” şi „papad”, incluse în ultima ediţie a Oxford Advanced Learner’s Dictionary

Ca o reflectare a popularităţii mâncării indiene, 240 de cuvinte indiene precum „keema” şi „papad” au fost acceptate pentru prima oară în Oxford Advanced Learner’s Dictionary, lucrare ajunsă la ediţia a noua.

Mare parte din aceşti termeni sunt folosiţi uzual în bucătăriile indiene: „keema” (carne fin tocată), „papad” (foi subţiri şi crocante) şi ingrediente folosite la gătit, cum ar fi „curry leaf” (frunză de curry).

Continuare »

27 iun.

Somn viu

Pare destul de „adormit” :D

© 2021 blog.ro-en.ro