20 ian.

Oxford Junior Dictionary a înlocuit termeni din natură cu cei din tehnologie

Noua ediţie a Oxford Junior Dictionary a eliminat 50 de termeni legaţi de natură şi viaţa la ţară şi i-a înlocuit cu termeni asociaţi cu calculatoarele şi mediul online, spre consternarea unor scriitori faimoşi care au trimis o scrisoare de protest.

În noul dicţionar nu veţi mai găsi numele a 30 de specii de plante şi animale, printre care „acorn” („ghindă”), „buttercup” („piciorul cocoşului”), „conker” („castană”), „almond” („migdală”), „blackberries” („mure”) şi „minnows” („peşti mărunţi”), ci „attachment”, „blog”, „chatroom”, „analogue”, „broadband” şi „cut-and-paste”.

Continuare »

16 sept.

Omnilexica are blog

Proiectul Omnilexica – unul dintre cele mai puternice instrumente pentru cei care studiază şi utilizează limba engleză – a căpătat şi un blog, necesar pentru a putea face cunoscute facilităţi mai puţin evidente, dar nu numai.

Ca şi întregul proiect, noul blog are o abordare modernă, elegantă şi clară, aplicând tehnologii şi concepte de ultimă oră.

Au şi apărut câteva articole, dar este doar un început. Cum însă ritmul de publicare nu este regulat, dacă vă interesează subiectul, e util să vă abonaţi (formularul este la baza paginilor). Vor fi destule lucruri interesante!

10 mart.

mouse

Vocabular specific domeniului calculatoarelor

30 sept.

The History of English – Chapter IX: Internet English

Influenţa Internetului asupra limbii engleze

27 ian.

Blog

Tastele o cer :)

blog

© 2023 blog.ro-en.ro