15 feb.

Publicare în limba engleză

Editura Infarom, prima editură POD din România cu distribuţie internaţională, a lansat un program de publicare gratuită a titlurilor în limba engleză ale autorilor români. Titlurile eligibile sunt publicate pe cheltuiala integrală a editurii şi activate în distribuţia internaţională.

Noul proiect se adresează traducătorilor şi autorilor buni vorbitori de limba engleză din România. Pe parcursul anului 2011, vor fi colectate propuneri de publicare pentru titluri în limba engleză din orice domeniu şi gen literar, fie traduceri, fie creaţii proprii. Criteriul principal în selecţia lucrărilor va fi calitatea limbii engleze, dar şi conţinutul.

Titlurile acceptate vor fi publicate sub imprintul editurii, pe cheltuiala integrală a acesteia, şi activate în sistemul de distribuţie internaţional pe care editura Infarom l-a dezvoltat în ultimii ani prin parteneriatele cu cei mai importanţi distribuitori globali de carte.

Scopul proiectului este acordarea unei şanse importante autorilor români de a fi cunoscuţi în afara ţării, precum şi cresterea numărului de titluri în limba engleză ale editurii.

„A venit timpul să şi exportăm titluri ale autorilor români, nu numai să preluăm ceea ce are succes în afară. Avem în ţară autori valoroşi, care merită să fie expuşi prin lucrările lor la nivel internaţional. Noile transformări din industria cărţii din ultimii ani, apărute ca efect al fenomenului globalizării, ne oferă noi instrumente prin care deschiderea spre exterior devine posibilă şi necesară”, a declarat directorul editurii Infarom, Doru Barboianu.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro