Merriam-Webster s-a mărit cu 850 de noi cuvinte
Celebrul dicționar american tocmai a anunțat că ediția sa din 2018 va cuprinde 850 de noi cuvinte, majoritatea provenind din „lexiconul cultural al zilelor noastre”.
Unul dintre editorii dicționarului, Peter Sokolowski, a explicat această decizie astfel: „Dacă un termen este suficient de frecvent folosit de unii oameni, trebuie să figureze într-un dicționar autorizat pentru toți oamenii”.
Cele mai multe dintre aceste noi cuvinte fac deja parte din vocabularul curent al celor care folosesc în mod asiduu internetul, în special rețelele de socializare. Termeni precum bandwidth (care mai nou desemnează o capacitate emoțională sau intelectuală de-a face ceva), unicorn (însemnând în acest lingo virtual o companie nou înființată care deja valorează un miliard de dolari sau chiar mai mult), cryptocurrency (referindu-se la o monedă virtuală, precum bitcoin, care este independentă de sistemul bancar tradițional), sau demonym (făcând referire la o persoană care vine dintr-un oraș anume, cum ar fi Londra) și-au câștigat deja un loc binemeritat în vocabularul uzual al utilizatorilor noilor medii de comunicare, lucru pe care Merriam-Webster nu face decât să-l consfințească prin includerea lor permanentă în corpul său lexical.
Dar cuvântul care pare să fi stârnit o adevărată modă printre vorbitorii de limbă engleză actuală este substantivul compus dumpster fire, pe care dicționarul american l-a definit în felul următor: „o situație sau o întâmplare cu adevărat catastrofică sau prost gestionată”.
Limba engleză devine din ce în ce mai eteroclită și fascinantă.