09 feb.

Formarea de competenţe pentru traducerea şi revizia de texte juridice

Institutul European din România (IER) organizează la sediul său din Bd. Regina Elisabeta nr.7-9, în perioada 3-5 martie 2010, cursul „Formarea de competenţe pentru traducerea şi revizia de texte juridice”.

Cursul se adresează persoanelor interesate de traducerea de texte juridice complexe şi este prezentat într-un format integrat acoperind competenţele necesare în procesul de traducere şi dublă revizie. Se abordează etapele şi standardele de calitate privind traducerea, revizia, cercetarea terminologică, sunt prezentate sisteme CAT şi moduri de utilizare, principalele surse de documentare şi modalităţile de utilizare a acestora pentru obţinerea unor traduceri de calitate,
noţiuni elementare de drept, în special privind dreptul Uniunii Europene. Totodată, cursul urmăreşte dezvoltarea unei atitudini responsabile, a spiritului critic şi a competenţelor de comunicare şi organizare în acest domeniu.

Conceput de Direcţia Coordonare Traduceri (DCT), cursul îmbină experienţa de zece ani în traducerea şi revizia acquis-ului comunitar preaderare cu principiile standardului european SR EN 15038.

Formatorii sunt selectaţi dintre traducătorii şi revizorii DCT, iar baza materială este adecvată: sală de curs cu toate dotările necesare unui curs interactiv modern (calculatoare, videoproiector, instalaţie de sunet etc).

Tariful este promoţional, 400 de lei. Se acordă o reducere de 5% cursanţilor care se înscriu la curs şi care îl achită până la data de 15 februarie 2010. Se acordă o reducere de 15% pentru minim 3 cursanţi de la aceeaşi instituţie. Reducerile nu se cumulează.

Termenul limită pentru înscrierea şi achitarea tarifului de participare este vineri, 26 februarie 2010.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro