07 feb.

Formarea de competenţe pentru traducerea şi revizia de texte

Institutul European din România (IER) anunţă organizarea unei noi sesiuni a cursului „Formarea de competenţe pentru traducerea şi revizia de texte”, care se va desfăşura între 27 februarie – 2 martie 2012 la sediul său din Bd. Regina Elisabeta nr.7-9, Sala de conferinţe, etaj 4.

Cursul se adresează tuturor celor interesaţi de domeniul traducerii şi reviziei de texte juridice. Pentru a beneficia la maximum de acest curs, sunt necesare atât cunoştinţe avansate de limba engleză şi/sau franceză, cât şi bune cunoştinţe de operare pe calculator.

Cursul are un pronunţat caracter practic şi este organizat în module tematice, urmărind dezvoltarea competenţelor privind principalele etape şi standarde ale traducerii şi ale cercetării terminologice, utilizarea sistemelor CAT, aspectele urmărite în activitatea de revizie lingvistică şi juridică, principalele surse de documentare şi modalităţile de utilizare a acestora pentru obţinerea unor traduceri de calitate, noţiuni elementare de drept, în special privind dreptul Uniunii Europene şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum şi dezvoltarea unei atitudini responsabile, a spiritului critic şi a competenţelor de comunicare şi organizare în acest domeniu.

Atuurile cursului vizează în mod deosebit competenţa formatorilor (toţi formatorii au o solidă experienţă în domeniul modulului predat), structura şi metodele utilizate (combinaţie optimă între prezentări, exerciţii practice, discuţii de grup), baza materială şi modul de organizare a cursului (lucrul pe calculator, grupe de lucru de cca 16 cursanţi).

Tariful pentru cele 5 zile ale programului este de 700 de lei (în preţul cursului este inclus şi „Ghid stilistic de traducere în limba română pentru uzul traducătorilor acquis-ului comunitar”).

Pentru înscrieri (inclusiv plata tarifului) până la 10 februarie 2012 se acordă o reducere de 10%. De asemenea, se acordă reduceri pentru participarea mai multor persoane de la aceeaşi instituţie.

Pentru detalii privind acest curs şi modalitatea de înscriere, puteţi accesa www.ier.ro/index.php/site/curs_page/42.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro