20 mart.

Cum se leagă cuvintele în limba engleză

Câteva modalităţi practice

10 iul.

Solicitarea unui răspuns prin e-mail

Prezentare şi exemple

19 iun.

Fişiere ataşate

Cum le semnalăm în mesaje

05 ian.

Legarea cuvintelor

Să pronunţăm mai multe cuvinte împreună

23 iul.

DOOM 2: limfosarcom – lipom

* limfosarcom este un substantiv neutru nou, cu pluralul limfosarcoame; termenul se referă la o „tumoare malignă a ganglionilor limfatici”

! linge-blide e un termen folosit în registrul popular și familiar, substantiv masculin sau feminin, cu genitiv-dativul lui linge-blide și cu pluralul linge-blide

* link apare ca anglicism, substantiv neutru cu pluralul linkuri

! linoleic rămâne cu o singură formă corectă („acid gras, nesaturat, conținut în uleiurile sicative”); este adjectiv masculin și pierde și forma de plural. În noul DOOM, adjectivul masculin !linolic apare separat (anterior, cele două cuvinte apăreau ca variante alternative), fără nicio altă lămurire.

! lipom – substantiv neutru – își modifică forma de plural, care devine acum lipoame („tumoare benignă formată din țesut adipos”)

13 apr.

Adăugaţi linkuri!

Recent, am implementat pe majoritatea paginilor site-ului un mecanism care face mai comodă şi rapidă adăugarea de linkuri către acestea în alte sisteme. Astfel, puteţi păstra legături către paginile care vă interesează cel mai mult şi puteţi face altora recomandări cu doar câteva clicuri. Sperăm ca interacţiunea crescută cu alte sisteme să facă lucrurile şi mai interesante.

Continuare »

© 2020 blog.ro-en.ro