13 aug.

Changing Money

Conversaţie la casa de schimb valutar

16 sept.

Not That Name

A man comes to the birth registration office to register his newborn son.

The man behind the counter asks the name he wants to give to the boy, and the father replies: „Euro.”

The man says that such a name is not acceptable, because it’s a currency.

Says the father: „There were no objections when I called my first two sons Mark and Frank.”

22 oct.

Finance report

Prezentarea unui raport financiar și a datelor specifice, pentru testarea IELTS

31 mai

DOOM 2: etnocentrism – euro

* etnocentrism este substantiv neutru; din DEX aflăm că înseamnă „tendinţă de a judeca valorile altor culturi în raport cu propria cultură, considerată unic criteriu de apreciere a adevăratelor valori”

* etruscă se numeşte limba etruscilor; substantivul feminin se desparte e-trus-că şi are genitiv-dativul etruscei. Această familie lexicală primeşte în plus substantivul masculin *etruscolog – cu pluralul etruscologi, dar şi substantivul feminin *etruscologie – cu genitiv-dativul unei etruscologii/etruscologiei.

* eu apare cu o a doua accepţie; termenul este un concept filosofic care diferă de pronumele personal prin pronunţie – eu (≠ ieu), dar şi prin valoarea morfologică – este substantiv neutru articulat eul

* Eurasia acceptă două despărţiri corecte în silabe – E-u-ra-si-a/E-ur-a-si-a; este substantiv propriu feminin cu genitiv-dativul Eurasiei. Despărţirea în silabe se modifică, după aceleaşi reguli, şi pentru adjectivul !eurasiane-u-ra-si-an/e-ur-a-si-an.

* euro se desparte e-u-ro, este substantiv masculin cu pluralul euro; abrevierea aceste monede este EUR, iar simbolul este

30 mai

100 de cuvinte

Editorii dicţionarelor „American Heritage” au publicat „100 Words That All High School Graduates — And Their Parents — Should Know” („100 de cuvinte pe care toţi absolvenţii de liceu — şi părinţii lor — ar trebui să le ştie”).

100words.gif

Steven Kleinedler, senior editor, a declarat: „Cuvintele pe care le propunem nu se doresc a fi o listă exhaustivă, ci un test prin care absolvenţii şi părinţii lor îşi pot măsura cunoştinţele. Dacă eşti capabil să foloseşti corect aceste cuvinte, este foarte probabil să ai o bună stăpânire a limbii.”

Continuare »

© 2024 blog.ro-en.ro