12 dec.

Kwaussie – cuvântul anului 2017 în Australia

Australian Dictionary Centre a declarat „kwaussie” cuvântul anului. Acesta înseamnă persoană care are dublă cetățenie, australiană și neo-zeelandeză, un neo-zeelandez care trăiește în Australia sau o persoană cu descendență din Australia și Noua Zeelandă, fiind hibrid între termenii „Kiwi” și „Aussie”.

Directorul Centrului, Amanda Laugesen, a declarat că au ales „kwaussie” pentru influența pe care criza cetățeniei o are asupra peisajului politic, cultural și social al Australiei în 2017.

Continuare »

10 mart.

500 de termeni din engleza australiană au fost adăugaţi în Oxford Dictionaries

Oxford University Press au anunţat că cel mai mare număr de termeni de origine australiană au fost adăugaţi în OxfordDictionaries.com, această înnoire făcând parte dintr-un proiect de colaborare cu Australian National Dictionary Centre (ANDC) pentru a spori aria de acoperire online a Oxford Dictionaries privind varietăţile internaţionale de limbă engleză, făcând aceste cuvinte disponibile gratis în mediul online pentru prima dată cu definiţii noi, pronunţii şi exemple de folosire.

Probabil că nu o veţi auzi pe Regină folosindu-le, dar „lamington drive”, “lolly water” şi “mugaccino”; abrevieri tipice: “mushie”, “ocky” şi “plonko”, dar şi termeni aparţinând populaţiilor aborigine, spre exemplu “maluka”, “makarrata” şi “wonguim” au aprobarea Oxford Dictionaries. Mulţi dintre noii termeni sunt folosiţi şi în engleza neo-zeelandeză.

Continuare »

© 2023 blog.ro-en.ro