14 apr.

Expresii despre natură și peisaje

Prezentare și exemple

12 iun.

Să narăm o poveste

Prezentare și exemple

16 feb.

money talks

Expresii despre afaceri

18 feb.

Limba engleză împrumută şi acum termeni din alte limbi?

Ca orice altă limbă, limba engleză a împrumutat cuvinte din alte limbi de-a lungul secolelor, însă întrebarea este dacă în prezent împrumută mai mult decât oferă cu împrumut. Vorbitorii nativi de limba engleză sunt renumiţi pentru faptul că nu au cunoştinţe temeinice („au fait”) despre alte limbi străine, deşi folosesc zi de zi împrumuturi. Ca „au fait”, şi „famous”, „foreign”, „languages”, „use” şi „taken” sunt cuvinte împrumutate.

Oxford English Dictionary face o trecere în revistă a termenilor care au pătruns în limba engleză în ultimii 30 de ani, cum ar fi „tarka dal” – un fel de mâncare de origine indiană (1984, din hindusă), „quinzhee” – un fel de adăpost de zăpadă (1984, dintr-un dialect de pe coasta Pacificului din America de Nord), „popiah” – un tip de clătită din Singapore sau Malaezia (1985, din malaeză), „izakaya” – un tip de mâncare japoneză servită la bar (1987), „affogato” – desert italian realizat din îngheţată şi cafea (1992).

Continuare »

13 iul.

In the Jungle

Two intrepid explorers met in the heart of the Brazilian jungle.

„I’m here,” declared one, „to commune with nature in the raw, to contemplate the eternal verities and to widen my horizons. And you, sir?”

„I,” sighed the second explorer, „came because my young daughter has begun violin lessons.”

07 iul.

Cuvinte care încep cu literele G, H, I, J, K, L, M

Cum se pronunţă şi unele exemplificări

© 2022 blog.ro-en.ro