28 ian.

Citirea şi scrierea datei

Diferite modalităţi

21 aug.

Păr

O fi ca la lână? :)

13 iun.

PET speaking test IV

Prezentare şi exemple

01 iul.

Lecţia de geografie

Vocabular specific englezei britanice

20 mai

Conversaţii de calitate în engleză

Folosiţi cuvinte împrumutate în limba engleză!

03 apr.

DOOM 2: a indexa – indo-europenistică

* a indexa apare ca verb nou, având indicativul prezent el indexează. Din aceeaşi familie lexicală, apare şi substantivul *indexare, feminin cu genitiv-dativul indexării şi pluralul indexări.

* indiană este substantivul feminin care dă numele unei prăjituri şi care completează familia mai veche a lui indian (adjectiv şi substantiv, cu toate formele sale); termenul are genitiv-dativul indienei şi pluralul indiene. Ca noutate este menţionat, de asemenea, şi substantivul *indiancă (femeie), care are genitiv-dativul indiencei şi pluralul indience.

! indianism este un substantiv neutru mai vechi, ce primeşte acum şi formă de plural, indianisme; înseamnă „disciplină care se ocupă cu studiul limbilor vorbite în India; idiotism propriu limbilor vorbite în India”. Pentru primul sens al termenului a fost introdus, de asemenea, şi substantivul *indianistică, feminin cu genitiv-dativul indianisticii.

! indice rămâne substantiv masculin (indiferent de sens), având pluralul indici

* indo-europenistică este substantiv feminin cu genitiv-dativul indo-europenisticii („ştiinţă care studiază limbile indo-europene”)

© 2024 blog.ro-en.ro