03 apr.

DOOM 2: a indexa – indo-europenistică

* a indexa apare ca verb nou, având indicativul prezent el indexează. Din aceeaşi familie lexicală, apare şi substantivul *indexare, feminin cu genitiv-dativul indexării şi pluralul indexări.

* indiană este substantivul feminin care dă numele unei prăjituri şi care completează familia mai veche a lui indian (adjectiv şi substantiv, cu toate formele sale); termenul are genitiv-dativul indienei şi pluralul indiene. Ca noutate este menţionat, de asemenea, şi substantivul *indiancă (femeie), care are genitiv-dativul indiencei şi pluralul indience.

! indianism este un substantiv neutru mai vechi, ce primeşte acum şi formă de plural, indianisme; înseamnă „disciplină care se ocupă cu studiul limbilor vorbite în India; idiotism propriu limbilor vorbite în India”. Pentru primul sens al termenului a fost introdus, de asemenea, şi substantivul *indianistică, feminin cu genitiv-dativul indianisticii.

! indice rămâne substantiv masculin (indiferent de sens), având pluralul indici

* indo-europenistică este substantiv feminin cu genitiv-dativul indo-europenisticii („ştiinţă care studiază limbile indo-europene”)

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro