27 mai

Cuvinte amuzante în limba engleză

V-aţi aflat vreodată în situaţia în care şeful sau prietenul vostru spune ceva serios şi voi vă concentraţi asupra unui singur cuvânt şi vă abţineţi din răsputeri să nu râdeţi? E normal ca termeni care sunt ortografiaţi greşit să îşi schimbe sensul şi să ne facă să râdem, însă ştiţi că există câteva cuvinte care vă vor face să râdeţi şi să le căutaţi sensul?

Probabil că veţi fi surprinşi să descoperiţi că definiţiile termenilor mai ciudaţi în engleză nu au nicio legătură cu felul în care cuvântul sună. Iată câteva dintre definiţiile termenilor bizari şi amuzanţi din limba engleză.

Continuare »

10 mart.

mouse

Vocabular specific domeniului calculatoarelor

01 mai

Google

După cum ştiu toţi cei care au căutat ceva pe internet, Google este cel mai popular motor de căutare (şi chiar mai mult decât atât). Denumirea vine de la „googol”, care înseamnă numărul 1 urmat de 100 de zerouri (altfel spus, 10 la puterea 100), simbolizând astfel numărul uriaş de informaţii disponibile pe internet.

Datorită utilizării frecvente, s-a ajuns ca în limbaj colocvial să se folosească verbul „to Google” (scris cu majusculă, deoarece are ca origine un nume propriu), cu sensul „a căuta cu Google„. Deoarece Google este atât de popular, mulţi îl confundă cu căutarea pe web, astfel ajungându-se ca verbul să fie folosit mai general, „to google” (fără majusculă) având sensul „a căuta pe web”. Chiar mai mult, prin extensie este folosit cu sensul „a căuta”, cu referire la orice.

© 2021 blog.ro-en.ro