22 mart.

punk

În ziua de azi, termenul „punk” e asociat cu o muzică rebelă şi apariţii non-conformiste. Cei care au prins începuturile acestui curent, îşi amintesc că înseamnă pur şi simplu „golan” – adică tânăr dintre cei gata oricând să facă ceva antisocial.

Nimeni nu ştie de unde provine termenul „punk„, însă deşi sensul s-a tot schimbat, niciodată nu a fost de bine. Cel mai vechi sens din limba engleză era de sinonim pentru prostituată, sens cu care apare în „Măsură pentru măsură” de William Shakespeare. Apoi a devenit „fetiţă”, în sensul masculin, mai ales puşcărie (dacă înţelegi ce spun).

Pe la 1900, a început să fie folosit cu înţelesul de criminal sau ajutor de criminal. Prin anii 1920-30, era o persoană fără reputaţie sau fără experienţă. De aici a devenit persoană bună de nimic. Iar până la „golan” nu a mai fost decât un pas.

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

  • ambidextrous: Cuvântul englezesc "ambidextrous", ca şi echivalentul său românesc "ambidextru", vine din limba franceză şi înseamnă, ...
  • DOOM 2: punk – purcedere: * punk apare ca noutate, împreună cu toată familia lui lexicală; este un anglicism care ...
  • until, ‘til, till: Cuvântul "until" ("până") este cunoscut chiar şi de cei care abia au început să înveţe ...
  • versus: Cuvântul "versus" este de origine latină, dar a fost preluat în limba engleză prin secolul ...
  • naughty: Adjectivul "naughty" este unul cunoscut, dar originile sale sunt puţin cunoscute. Substantivul "nought" înseamnă "nimic". Se ...

© 2024 blog.ro-en.ro