17 sept.

DOOM 2: lustrație – macairodus

* lustrație este substantiv feminin, se desparte lus-tra-ți-e, se articulează lustrația și are genitiv-dativul lustrației / unei lustrații; termenul are o accepție veche („rit roman de purificare”) și una modernă („perioadă în care unui fost demnitar comunist i se interzice accesul la unele funcții în stat”)

! lustru este sinonim al lui „strălucire”, substantiv neutru ce se articulează lustrul

! m – litera se citește em/me/mî, fiind fie substantiv masculin, fie substantiv neutru; pluralul are două forme – m/m-uri. Apare ca noutate *m – sunet, care se citește și este substantiv masculin cu pluralul m.

* Maastricht (oraș) se pronunță mastriht și se desparte Maas-tricht; este substantiv propriu neutru

! macairodus îți schimbă despărțirea în silabe – ma-cai-ro-dus și primește formă de plural – macairoduși; este „animal carnivor fosil din familia felidelor, cu caninii foarte dezvoltați, care a trăit din pliocen până la sfârșitul cuaternarului”

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

  • DOOM 2: OZN – pachetizare: * OZN se citește ozene; este substantiv neutru cu articularea OZN-ul și pluralul OZN-uri ! ozonosferă ...
  • DOOM 2: q – quetzal: ! q se citește kü și apare atât ca substantiv masculin cu pluralul q, cât ...
  • DOOM 2: n – naiba: ! n, litera, se citește en/ne/nî și poate fi substantiv masculin, cu pluralul n, sau ...
  • DOOM 2: g – gaelică: ! g este o literă şi se citeşte ge/ghe/gî, din punct de vedere morfologic fiind ...
  • DOOM 2: l – lacticemie: ! l (literă) se citeşte el/le/lî; poate fi atât substantiv masculin, cât şi substantiv neutru, ...

© 2022 blog.ro-en.ro