17 ian.

Cuvântul anului 2016 la Omnilexica

Site-ul Omnilexica.com a mers din plin tot timpul anului ce s-a încheiat. Oameni din toată lumea au vizitat dicţionarul online în căutarea sensurilor termenilor pe care nu-i cunoşteau. Din studiul pentru a găsi Cuvântul anului 2016, a rezultat o listă cu cei 10 termeni care au fost cei mai accesaţi de-a lungul anului.

Cuvântul anului 2016 la Omnilexica este „ethnocentrism”. Înseamnă credinţa în superioritatea intrisecă a unei culturi, naţiuni sau a unui grup căruia îi aparţine o anume persoană. E asociat de obicei cu sentimente de respingere a altor grupuri. Termenul este foarte relevant în contextul actual, când etnia devine un cuvânt cheie pentru dizarmonia interrasială. Dar faptul că oamenii caută în număr mare semnificaţia unui astfel de cuvânt, indică faptul că sunt preocupaţi de subiect şi că devin mai conştienţi de faptul că alte culturi au propriile lor practici şi vederi, care nu trebuie desconsiderate doar pentru că sunt altfel.

Iată ceilalţi 9 termeni:

  • ancient Greek: Grecia este o ţară cu o istorie bogată şi ai cărei oameni ai vremii au contribuit imens la dezvoltarea lumii antice, care este recunoscută în continuare universal cu gratitudine. Problemele economice recente ale ţării au condus la căutări referitoare la Grecia, utilizatorii încercând să înţeleagă ce a dus la suferinţa ţării, dar şi să afle cum s-a schimbat aceasta de-a lungul secolelor.
  • accumulator register: Acest termen tehnic a fost accesat de mulţi utilizatori, ceea ce ne arată că multe persoane se străduiesc să înveţe tot ce pot despre schimbările tehnice rapide care au loc în jurul nostru. Nu e niciun dubiu că utilizatorii învaţă rapid ceea ce vor ca tehnologia să facă pentru ei şi vor să afle unde îi va duce viitorul.
  • thing: Este un cuvânt foarte uzual, aşa că este puţin surprinzătoare apariţia sa printre căutările frecvente. Este folosit în situaţii variate, aşa că utilizatorii au vrut să se asigure că îl folosesc corect într-un anumit context.
  • spelling: Cuvintele sunt ortografiat diferit şi provoacă controverse mai ales în reţelele de socializare, unde utilizatorii provin din medii diverse. Unele ortografieri greşite au trecut neobservate, pe baza altora s-au creat anecdote interesante şi toate astea din pricina unei litere care lipseşte sau este pusă la locul greşit.
  • love: Este unul dintre cele mai populare cuvinte din zilele noastre, dar există un deficit legat de acesta oriunde ne-am uita. Utilizatorii caută să înţeleagă moduri diferite de a iubi şi de a fi iubiţi. Nu este vorba doar de relaţii romantice, inclusiv între persoane dea acelaşi sex, ci şi iubirea pentru rude, prieteni, animale, echipe sportive, natură, ţara natală şi aşa mai departe. Iubirea este un concept mai complex decât pare. De aceea, în alte limbi, de exemplu greacă, există mai mult de un termen pentru iubire.
  • run for office: Alegerile prezidenţiale 2016 din SUA au fost fără precedent, rezultatele fiind contrare aşteptărilor, deşi învingătorul a fost în mod clar ales de majoritate. Alegerile au dat naştere şi unor termeni digeraţi mult timp de anumiţi votanţi.
  • Hazeus: Este un gen de peşti din familia Gobiidae. Termenii din biologie sunt căutaţi adesea de utilizatori, iar diversitatea căutărilor face acest cuvânt interesant. Internetul pune la dispoziţie o mulţime de informaţii ştiinţifice. E grozav că din ce în ce mai mulţi oameni încearcă să-şi îmbogăţească cunoştinţele despre natură.
  • feudal: Acest termen dă impresia că e legat de timpurile medievale, însă în lumea modernă are un sens figurativ mai mult sau mai puţin. E atunci când cineva are puterea de a-i trata pe alţii ca fiind inferiori. Este subjugarea unei fiinţe umane de către altă fiinţă. Deşi ne-ar face plăcere să scoatem acest termen din vocabular, e nevoie în continuare de el pentru a exprima inegalităţile societăţii moderne.
  • discriminatory: Este un termen folosit foarte mult în platformele politice. Interesul sporit faţă de acest cuvânt arată că multe persoane sunt preocupate de ceea ce se întâmplă în societate şi în lume.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro