15 dec.

„Pandemic” este cuvântul anului pentru Merriam-Webster

Probabil că ați auzit cuvântul “pandemie” aproape zilnic din martie încoace și de atunci a dominat aproape fiecare colț al lumii. Și nu există niciun cuvânt mai bun pentru a rezuma anul incredibil care a fost 2020.

“Pandemic” (“pandemie”) este cuvântul anului pentru Merriam-Webster. Acesta a reprezentat căutările frecvente și a remodelat limbajul pe care îl folosim zilnic.

Oamenii au căutat termenul “pandemic” cu o frecvență remarcabilă pe tot parcursul anului 2020, în special pe 11 martie, când Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial Covid-19 ca fiind pandemie. În acea zi, căutările termenului “pandemic” au crescut de 115.806% comparativ cu aceeași zi din 2019.

Multe dintre celelalte căutări de vârf de pe site au fost legate de pandemie, inclusiv “asymptomatic” (“asimptomatic”), “quarantine” (“carantină”) și, bineînțeles, “coronavirus”. Și pentru că atât de mulți oameni s-au adunat pe Merriam-Webster pentru a defini “Covid-19”, boală respiratorie cu forme ușoare până la severe cauzată de un coronavirus, cuvântul a fost adăugat în dicționar cu puțin peste o lună de la prima sa utilizare.

Un termen interesant printre cuvintele lor de top ale anului este “defund” (“nealocare de fonduri”). Cuvântul a ajuns la un public mai larg în iunie, pe fondul apelurilor de “tăiere a fondurilor forțelor de poliție” sau de retragere a fondurilor de la departamentele de poliție, după ce George Floyd a fost ucis de poliție în Minneapolis.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro