24 ian.

The American Dialect Society a ales „dumpster fire” ca termen al anului 2016

The American Dialect Society (ADS) este un grup compus din academicieni, scriitori şi alte persoane interesate de lingvistică. Societatea a ales drept cuvântul anului 2016 „dumpster fire”, pentru că reprezintă cel mai bine „discursul public şi preocupările anului trecut.”

După votarea termenului, care a fost folosit adesea pentru a descrie alegerile prezidenţiale din 2016, societatea s-a gândit că ar fi înţelept să includă o reprezentare vizuală sub forma unui emoticon, aşa încât publicul să-şi poată imagina mai bine coşul de gunoi în flăcări prin care a trecut societatea americană.

Ben Zimmer, director al Comitetului pentru termeni noi ADS, a spus:

Pe măsură ce 2016 s-a desfăşurat, au considerat „dumpster fire” o expresie colorată şi evocatoare pentru a-şi verbaliza sentimentele despre un an care se contura a fi unul catastrofic. În vremuri pesimiste, „dumpster fire” a servit ca un rezumat de umor negru al modului în care au fost văzute evenimentele anului.

Deşi „dumpster fire” sună sinistru, publicul s-a distrat cu acest termen. De fapt, pentru a încălzi inimile reci în timpul sărbătorilor de iarnă, cei de la agenţia digitală Revolution Messaging au mers şi mai departe şi au creat „Trumpster Fire”, inspirat din discursul lui Donald Trump.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro