06 aug.

B.C., A.D.

B.C.” şi „A.D.” sunt abrevieri scrise după ani, când este necesar. „B.C.” este abreviere de la „before Christ” („înainte de Hristos”). Încercând să deducă, unele persoane cred că „A.D.” vine de la „after death” („după moarte”), ceea ce este o greşeală. Data de naştere a lui Hristos nu este cunoscută cu exactitate, dar intenţia a fost ca numerotarea anilor să fie făcută relativ la apariţia acestuia, nu la moarte. De fapt, „A.D.” este abrevierea expresiei latineşti „anno domini” („anul Domnului”).

O alternativă fără referiri religioase constă în a folosi „B.C.E.”, abreviere de la „before the Common Era” („înaintea erei noastre”), respectiv „C.E.”, de la „the Common Era” („era noastră”).

2 comentarii la “B.C., A.D.”

  1. 1
    dorunkind spune:

    yes it’s a good jub for people to know this terms
    bravo luc

  2. 2
    a spune:

    Si alternativele „fara” referiri religioase (e.n sau i.e.n)au ca punct de reper anul zero, adica anul NASTERII LUI HRISTOS. Deci oricum am da-o, oricum ar incerca lumea sa-L dea la o parte pe Dumnezeu, este imposibil. Hristos este Singurul Care a putut imparti timpul in „inainte” si „dupa” intruparea si venirea Sa pe pamant. De ce? Pt ca Hristos este Dumnezeun.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • A.M., P.M.: A.M. este abreviere de la expresia latină Ante Meridiem şi înseamnă "înainte de amiază". Similar, ...
  • person, persons, people, peoples: Una dintre cele mai cunoscute forme neregulate de plural în limba engleză este "people" - ...
  • comfort / confort: O greşeală relativ frecventă în limba română este folosirea lui "comfort" în loc de "confort". ...
  • versus: Cuvântul "versus" este de origine latină, dar a fost preluat în limba engleză prin secolul ...
  • disc, disk: În limba engleză, cuvintele "disc" şi "disk" sunt practic sinonime (iar traducerea în limba română ...

© 2024 blog.ro-en.ro