25 apr.

A.M., P.M.

A.M. este abreviere de la expresia latină Ante Meridiem şi înseamnă „înainte de amiază”. Similar, P.M. este abreviere de la Post Meridiem şi înseamnă „după amiază”. Deoarece în ţările vorbitoare de limba engleză nu se foloseşte în vorbirea curentă exprimarea orelor cu numere până la 23, aceste abrevieri se folosesc după oră pentru a specifica dacă este vorba despre dimineaţa sau după-amiaza (de exemplu, 2 P.M. este 2 după-amiaza, adică ora 14). Este frecventă omiterea punctelor, dar în textele oficiale acestea sunt recomandate. Tot frecventă este şi scrierea cu litere mici.

4 comentarii la “A.M., P.M.”

  1. 1
    DeKay spune:

    Mersi, m-a ajutat foarte mult, k nu shtiasem sigur ce inseamna…

  2. 2
    HUMMER CIP spune:

    MULTUMESC MULT,ESTE FOARTE UTIL !

  3. 3
    Raluka spune:

    Multumesc mult!!1

  4. 4
    grig spune:

    Ce înseamnă AM şi PM?
    Raspunsul corect il gasesti aici https://oraexacta.info/ce-inseamna-am-si-pm/
    AM îşi are originile în limba latină unde ante meridiem înseamnă înainte de prânz, în timp ce PM provine de la post meridiem, ceea ce înseamnă după amiază. Cele mai multe ceasuri de azi sunt ceasuri de 12 ore care își împart cele 24 de ore dintr-o zi, în două perioade egale. Ante meridiem reprezintă perioada de dinainte de prânz, între miezul nopții și ora 12:00. Post meridiem se referă la perioada dintre ora 12:00 și miezul nopții.

    Ante meridiem este frecvent notat că AM sau A.M. în timp ce post meridiem este, de obicei abreviat PM sau P.M. Fiecare oră din timpul zilei, cu excepția miezului nopții și prânz, are ca sufix A.M sau P.M pentru a identifica dacă ora la care se face referire este în dimineață sau după-amiază. Un ceas de 24 de ore afișează timpul considerând miezul nopţii ora 0. Astfel, 23:00 citit pe un ceas cu format de 24 de ore ne spune că au trecut 23 de ore de la miezul nopții. Formatul de timp de 24 de ore este cunoscut şi sub numele de timp militar. Egiptenii sunt consideraţi a fi responsabili pentru divizarea celor 24 de părţi egale, în două părţi deoarece ei foloseau baza 12 în numerotare.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • B.C., A.D.: "B.C." şi "A.D." sunt abrevieri scrise după ani, când este necesar. "B.C." este abreviere de ...
  • DOOM 2: dumnealui – după cum: ! dumnealui apare ca pronume masculin, căruia îi sunt indicate formele pentru feminin – dumneaei ...
  • UFO / OZN: În limba engleză, UFO este abreviere de la Unidentified Flying Object. În limba română, echivalentul ...
  • e.g., i.e.: Abrevierile "e.g." şi "i.e." sunt destul de des întâlnite în limba engleză (şi nu numai), ...
  • genius: În limba engleză, un geniu este numit "genius". Deoarece cuvântul este preluat din limba latină, ...

© 2024 blog.ro-en.ro