05 iul.

Atelier de vorbire în public

Fundaţia Calea Victoriei va organizează în perioada 11-14 iulie 2011 un Atelier de vorbire în public, susţinut de actriţa Karina Nagy.

De fiecare dată când ne aflăm în faţa unui public, discursul nostru capătă expresie verbală, gestuală şi emoţională. Educarea acestor canale de emisie a argumentelor defineşte stilul fiecărui orator. Workshopul de dezvoltare a însuşirilor de bun orator oferă participanţilor exersarea formelor de discurs. Obişnuieşte cursanţii să se menţină permanent în contact cu cele mai recente informaţii din sfera economică-socială-politică şi le oferă posibilitatea de a-şi exersa ascultarea activă şi gândirea critică, ce mijlocesc perfect rezolvarea exhaustivă a problemelor ivite în aceste medii.

Pe parcursul sesiunilor de retorică, se urmăreşte evoluţia persuasiunii prin selectarea termenilor cheie, cât şi gestionarea factorilor emoţionali în dorinţa de a defini stilul personal al oratorului. Structura sistemului de argumentare vizează valoarea logică a dovezilor prezentate, cât şi spiritul analitic al oratorului.

Exerciţiile practice pun vorbitorul în ipostaza de a descoperi mecanismele gestionării resurselor individuale folosite în timpul susţinerii discursului. Lucrul în echipă oferă sprijinul de care este nevoie pentru a putea controla nivelul de stres.

Temele celor 4 şedinţe:
1. Definirea scopului exerciţiul documentării, al analizei SWAT şi al identificării conceptului promovat.
2. Intenţia, motorul prin care îmi ating scopul identificarea scopurilor, exersarea atenţiei, concentrarea asupra mecanismelor de implementare în domeniul ales, dorinţa de a îndeplini acest scop pe care mi l-am ales. Însuşirea personală a scopului propus de şeful meu.
3. Încrederea în sine, dobândirea optimismului, a respiraţiei optime, echilibrul vocii în timpul enunţului, stabilirea relaxată a coloanei de aer; eliminarea tensiunilor musculare; acceptarea propriei persoane; toleranţa faţă de opiniile adverse; încrederea şi munca în echipă; ascultarea activă, gândirea critică şi exprimarea concisă;
4. Scheme de discurs şi tipuri de dezbateri – exerciţii pe formatele Karl Popper, Lincoln Douglas, Policy, Impromptu, discursuri tip pledoarie, deliberativ şi epidictic; formularea planurilor de dezbatere; argumentarea piramidală a scopului / conceptului ales.

Costul este de 200 lei, 150 lei pentru studenţi. Număr maxim de persoane care se pot înscrie este 15. Atelierul se desfăşoară la Fundaţia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro