09 sept.

A apărut Lexica 2014.0

Nici nu ştiu cum, au trecut trei ani şi jumătate de când a apărut versiunea anterioară a dicţionarelor Lexica. Poate că unii dintre voi v-aţi gândit că este şi ultima, dar în toată această perioadă de timp s-a lucrat la adăugarea de noi cuvinte, expresii şi sensuri, ca şi la ajustarea unora dintre cele existente. Însă, din diferite motive, nu s-a tras linie pentru a publica o versiune nouă.

În orice caz, acum dicţionarele Lexica au apărut într-o versiune nouă, iar aşteptarea a meritat, pentru că este o actualizare foarte consistentă: nu mai puţin de 77.000 de sensuri şi 3.750.000 de conjugări în plus faţă de versiunea anterioară. Este atât de mult conţinut nou, încât ar putea constitui un dicţionar separat – şi totuşi, preţurile rămân aceleaşi ca acum 10 ani, chiar dacă de fapt inflaţia a scăzut preţul.

Pentru că da, dicţionarele Lexica există de aproape 10 ani, prima versiune apărând oficial pe 1 noiembrie 2014. Aşadar, vorbim despre o aplicaţie cu tradiţie.

Puteţi descărca şi testa imediat Lexica, Lexica Kid sau Lexica Pro. Iar dacă vă place, plata cu cardul elimină rapid limitările demonstrative. Veţi avea cel mai rapid asistent pentru traduceri în şi din engleză, chiar şi când nu aveţi acces la internet!

03 dec.

Plata cu card pentru dicţionarele Lexica

Recent, a fost implementată plata cu card pentru dicţionarele Lexica (prin sistemul EuPlatesc). Astfel, este foarte comod şi rapid pentru oricine să intre în posesia unei licenţe.

Dicţionarele Lexica sunt recomandate celor care doresc maximum de performanţă pentru traduceri între limbile română şi engleză. Traducerile apar în timp ce se tastează, ori pot fi obţinute printr-o simplă copiere în Clipboard (chiar fără a comuta editorul de text, browser-ul web sau altă aplicaţie în care se lucrează).

Chiar dacă sunt în principiu dicţionare, aplicaţiile Lexica pot face şi traduceri euristice (prin calcul lingvistic) pentru conjugările verbelor şi pentru alte formulări uzuale.

Nu în ultimul rând, dicţionarele Lexica nu au nevoie de acces la internet. Chiar dacă accesul la internet nu mai pare o problemă în ziua de azi, sunt încă situaţii când nu este disponibil (de exemplu, pentru că eşti cu laptopul într-un loc fără conexiune).

Preţul este uşor accesibil, aşa că nu mai staţi pe gânduri!

19 ian.

A apărut Lexica 2010.0

Au apărut versiunile 2010.0 ale dicţionarelor software Lexica. Acum sunt incluse 35.000 de sensuri în plus faţă de versiunea anterioară, iar partea de conjugări a crescut extraordinar de mult (peste dublu, până la 5.505.000 de conjugări), în fiecare dicţionar bilingv. Au fost realizate şi câteva ajustări şi corecţii la conţinutul existent.

Toţi utilizatorii care au varianta Lexica Pro 2009.0, beneficiază de actualizare gratuită la Lexica Pro 2010.0.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.lexica.ro.

© 2024 blog.ro-en.ro