02 sept.

Actualizare a dicţionarelor bilingve la ro-en.ro

A trecut cam multă vreme de la ultima actualizare, dar nu în zadar. Recolta acestei perioade este bogată: circa 42.000 de noi înregistrări noi pentru fiecare dintre dicţionarul român-englez şi dicţionarul englez-român. Este o actualizare masivă, care face aceste dicţionare cu aproape 20% mai bune în ceea ce priveşte conţinutul.

Nu au fost uitate nici conjugările verbelor adăugate, sistemul putând conjuga acum aproape 35.000 de verbe în română şi 25.000 de verbe în engleză. Este un volum foarte mare de informaţie, procesată manual cu ajutorul unui program special realizat.

Această actualizare vine la timp, ţinând cont că noul an şcolar se apropie, ceea ce coincide cu o creştere semnificativă a interesului pentru dicţionare. Aşadar, acum aveţi un motiv în plus să alegeţi ro-en.ro ca ajutor pentru lecţiile de engleză. Şi cum dezvoltarea continuă, vor mai fi astfel de motive şi în viitor. Rămâneţi pe fază!

28 dec.

Actualizare dicţionare bilingve

Moş Crăciun a venit cu o nouă bază de date pentru ro-en.ro. Au fost adăugate aproximativ 10.000 de înregistrări noi, atât în dicţionarul român-englez, cât şi în dicţionarul englez-român. Prin această creştere semnificativă, s-au depăşit 200.000 de înregistrări pentru un sens de traducere.

Ordinea în care sunt prezentate traducerile a fost îmbunătăţită şi au fost puse bazele unei facilităţi inovatoare, care în principal va avea rolul de a ajuta la alegerea traducerii celei mai potrivite.

S-au realizat şi numeroase ajustări, în special pentru traducerile conjugărilor verbelor, care ridică mai multe dificultăţi decât era de aşteptat. Sunt zeci de mii de verbe, fiecare cu zeci de conjugări, iar la expresiile verbale apar tot felul de situaţii aparte. Însă încet-încet fiecare detaliu va fi pus la punct. Mulţumiri celor care au ajutat prin observaţii pertinente!

03 aug.

Actualizare dicţionare bilingve

Dicţionarul român-englez şi dicţionarul englez-român au fost actualizate, cuprinzând fiecare încă 7000 de sensuri noi. Ritmul de lucru este iarăşi în creştere şi e de aşteptat ca în perioada următoare actualizările să fie mai frecvente şi consistente.

Există însă şi un alt motiv pentru care am realizat această actualizare. Structura bazei de date a fost extinsă, pentru a putea găzdui informaţiile necesare unei facilităţi extraordinare şi complexe, de mari proporţii, care este în lucru de mult timp şi care a ajuns în stadiul de testare şi finisare. Ar fi mai multe de spus, dar să aşteptăm lansarea – de ce să stricăm surpriza?!

29 dec.

Actualizare dicţionare bilingve şi o nouă facilitate

A trecut ceva mai mult de jumătate de an de la precedenta actualizare, dar în acest timp nu am stat degeaba, aşa că mult material nou este disponibil pe site. Pe lângă ce era deja, acum pot fi accesate peste 25.000 de sensuri noi. Am mai adăugat sute de înregistrări audio şi ilustraţii pentru sensuri, care cresc calitatea şi utilitatea dicţionarelor.

Am introdus şi o nouă facilitate: la unele sensuri se pot obţine rapid exemple de utilizare corespunzătoare prin simpla amplasare a cursorului deasupra cuvântului „exemple”, care apare spre sfârşitul rândului respectiv. Astfel, sensul poate fi înţeles mai bine şi, în unele cazuri, poate fi diferenţiat mai clar de alte sensuri pentru acelaşi termen. Vom continua să dezvoltăm şi această facilitate, astfel încât să puteţi beneficia de dicţionare cât mai folositoare.

© 2024 blog.ro-en.ro