24 sept.

Ziua Europeană a Limbilor 2013

Instituită în anul 2001, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită anual pe 26 septembrie, fiind dedicată diversităţii culturale şi lingvistice. Sunt organizate sute de evenimente în toată Europa, care adună anual milioane de oameni: spectacole, concerte, jocuri muzicale, cursuri de limbi străine, conferinţe.

La Bucureşti, puteţi traversa Europa într-o excursie lingvistică, care are loc sâmbătă, 28 septembrie 2013, la Grădina Verona din București (în incinta librăriei Cărturești, str. Arthur Verona 13-15).

Învățaţi să comandaţi cafea în italiană, să cumpăraţi un bilet la concert în germană, să cereţi indicații pentru cel mai apropiat restaurant în maghiară sau însusșiţi-vă alte unelte din „travel kit”-ul de care ai nevoie atunci când călătorești, la unul din cele 12 mini-cursuri de limbi europene care are loc dimineața sau veniţi în grădină să participaţi la jocuri lingvistice care îți pot aduce premii constând în cărți, dicționare, ghiduri de conversație și răcoritoare servite pe terasă.

Evenimentul este organizat de Goethe Institut, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, British Council, Institutul Polonez, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Italian de Cultură, Centrul Ceh, Fundația Culturală Greacă, Delegația Valonia-Bruxelles și Reprezentanța Uniunii Europene în România.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro