28 iul.

Text şi discurs religios

Catedra de Limba Română şi Lingvistică Generală, din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi organizează, în zilele de 13-14 noiembrie 2009, ediţia a II-a a Conferinţei Naţionale „Text si discurs religios”.

Pe baza temelor propuse de către participanţi în anul 2008, precum şi a consultărilor cu cei ce şi-au anuntat intenţia fermă de a lua parte şi la ediţia din 2009, secţiunile care vor găzdui comunicările vor fi în număr de trei:

  1. Traducerea textului sacru;
  2. Retorica discursului religios;
  3. Literatura şi sacrul.


Coordonatele esenţiale avute în vedere pentru cele trei secţiuni sunt:

  • sincronie-diacronie;
  • scriere-oralitate;
  • traducere-compunere originală.

Şi în acest an, adunarea ştiinţifică se va bucura de binecuvântarea înalţilor ierarhi Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Petru Gherghel, Episcopul Diecezei de Iaşi, care se vor alătura lingviştilor, teologilor şi istoricilor invitaţi.
 
Precum în anul precedent, organizatorii, împreună cu partenerii, vor încerca să asigure condiţiile optime pentru buna desfăşurare a Conferinţei, inclusiv sub aspectul confortului material. Printre altele, în încercarea de a stimula prezenţa şi participarea tinerilor cercetători, faţă de taxa de participare de 150 RON, pentru doctoranzi, preparatori şi asistenţti, taxa solicitată va fi de 100 RON.

De asemenea, în anumite limite, organizatorii şi partenerii vor încerca să asigure cazarea, luându-şi, totodată, sarcina de a oferi un cocktail de bun venit, precum şi un bufet suedez, în pauza de prânz din ziua a doua a Conferinţei.
 
Pentru înscrieri şi orice precizări, puteţi scrie la adresa de e-mail cntdreligios@gmail.com

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro