05 apr.

Tabăra pentru copii „Engleza prin teatru”

Tabăra educațională pentru copii „Engleza prin teatru” are loc în acest an la Piatra Neamț în perioada 26 iunie – 9 iulie 2016. La cursuri sunt așteptați copii cu vârste între 10 și 15 ani care învaţă engleza prin teatru și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba engleză cu regizorul britanic Nico Vaccari.

Tabăra „Engleza prin teatru” din acest an are ca subiect o temă de interes general, şi anume, responsabilitatea individuală, planeta în criză, discriminarea între specii şi se desfăşoară sub motto-ul Viitorul este al tău!

În acest an, regizorii, vorbitori nativi de engleză, doresc o abordare îndrăzneață a unui subiect actual care afectează direct viața participanților. Regizorii britanici pornesc de la tema încălzirii globale și în jurul ei, împreună cu copiii, scriu o serie de scene contemporane care să exploreze tema responsabilității individuale și colective, ideea de discriminare între specii, fenomenul consumerist și subiectul planetei în criză.

Camelia Cojocărescu, Director Programe Mara Study Turism, explică: „Participanții analizează, recreează și joacă situații de viață pe care le-au întâlnit, încercând să înțeleagă de ce se topesc ghețarii, de ce dispar specii și de ce ne prefacem că nu vedem. Astfel, participanții sunt încurajați să vadă care este rolul social al teatrului și să-și descopere potențialul actoricesc.”

Protagoniștii spectacolului final sunt copiii.

De remarcat faptul că, în acest an, copiii au posibilitatea să-și aleagă programul dorit: curs de teatru în limba engleză, curs de limbă engleză (coordonate de britanicul Nico Vaccari şi de regizoarea britanică de origine română Sânziana Koenig) sau curs de modelaj în lut (sub îndrumarea unui reputat artist plastic, sculptorița Bianca Mann). Cursurile au loc dimineața, iar după-amiază sunt organizate workshop-uri. Evenimentul final, în limba engleza, va fi un manifest pentru schimbare și o încercare a copiilor să afle de ce planeta este în criză și cum o putem salva.

Tabăra din acest an se va desfășura într-un parc, zonă de agrement, un loc special care oferă o diversitate de activități sportive și recreative, într-un peisaj unic la poalele pădurii Almaș, la doar 15 km de Piatra Neamt.

Capacitatea taberei este de 30 de locuri, iar înscrierile în tabăra au început deja.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro