16 apr.

Româna cu fixativ

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) anunţă lansarea unui nou Atelier ARCEN, “Româna cu fixativ”, găzduit de ceainăria „Ceai la Vlaicu” din Bucureşti (Str. Aurel Vlaicu 47), joi, 18 aprilie 2013, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Radu Paraschivescu va deţine rolul de ghid, conducându-i pe cei prezenţi printre hârtoapele limbii române, pe care noi, vorbitorii nativi, le săpăm inconştient în propria noastră limbă. Deşi parcursul pare primejdios, Radu Paraschivescu, scriitor, traducător, comentator de fotbal, va atenţiona asupra fiecărei denivelări, de care această „română cu fixativ” se împiedică, rămânând blocată.

De la conversaţiile amicale, colocviale, la discursurile formale care se doresc a fi coerente şi persuasive, erori dese de utilizare a limbii române se pot semnala cu uşurinţă. Mai mult, greşelile, deşi vizibile, sunt adesea tolerate.

Prin acest atelier, ARCEN propune participanţilor să descopere împreună cu Radu Paraschivescu unde se situează ca vorbitori ai limbii române şi să încurajeze auto-disciplinarea în exprimare, în special prin debarasarea de clişee, hibrizi romglezeşti şi relative schilodite de sens.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro