06 mart.

DOOM 2: implantologie – impozitare

* implantologie apare ca substantiv feminin cu articularea implantologia şi genitiv-dativul implantologiei; termenul denumeşte o „disciplină medicală care studiază implanturile și transplanturile de organe în chirurgia generală, stomatologie etc.”

* a implementa este verb nou (sinonim cu “a pune în practică, în funcțiune, a aplica; a integra; a îndeplini, a realiza”), a cărui singură formă indicată este indicativul prezent el implementează. De asemenea, este menţionat substantivul feminin *implementare, cu genitiv-dativul implementării şi pluralul implementări.

! impoliteţe primeşte drept de existenţă (anterior, dicţionarul trimitea la politeţe); este substantiv feminin cu articularea impoliteţea şi genitiv-dativul impoliteţii; pluralul se foloseşte cu referire la “manifestări” – impoliteţi

! importator are, acum, şi valoare adjectivală, pe lângă cea substantivală mai veche; este masculin cu pluralul importatori şi femininul importatoare-importatoare

* a impozita este verb cu indicativul prezent el impozitează. I se alătură substantivul corespunzător – *impozitare, cu genitiv-dativul impozitării şi pluralul impozitări.

© 2024 blog.ro-en.ro