13 nov.

Collins Dictionary desemnează „single-use” drept cuvântul anului 2018

Adjectivul „single-use” („de unică folosință”), care face referire la produse din plastic de unică folosință, a fost ales cuvântul anului 2018 deoarece utilizarea s-a a crescut de patru ori din 2013 încoace, iar poluarea este o problemă care apare în agenda politică.

Lexicografii de la Collins au declarat că imaginile văzute în documentarul BBC, „Blue Planet I”, în care albatroșii își hrănesc puii cu plastic, au contribuit la folosirea din ce în ce mai frecventă a termenului „single-use”.

De asemenea, punctează conștientizarea de către public a problemelor pe care le aduc aceste produse folosite o singură dată. Parlamentul European a introdus recent o reglementare prin care interzice folosirea produselor de plastic de unică folosință (paie, bețișoare cosmetice, farfurii, sticle și tacâmuri) care se așteaptă să intre în vigoare în 2021. Și Marea Britanie plănuiește să introducă o taxă pe ambalajele de plastic.

Continuare »

05 nov.

At the Dentist

Discuţie la cabinetul dentar

15 dec.

floss

Sunt destul de mulţi cei care ştiu că „floss” înseamnă „aţă dentară”, cuvântul fiind înscris adesea pe astfel de produse. Mai puţin cunoscut este sensul iniţial, care este „borangic”, „mătase brută”. Se mai foloseşte, dar rar, cu sensul de „pârâiaş”, „fir de apă”.

Cuvântul „floss” funcţionează şi ca verb, însemnând „a-şi curăţa dinţii cu aţă dentară”. Recent, a căpătat şi o semnificaţie argotică: „a se da mare”, în sensul de a arăta ce are (maşini, bijuterii etc). Se practică la ei, se practică la noi.

© 2022 blog.ro-en.ro