03 sept.

Confort

Nu chiar total :)

08 dec.

Vânzarea unei garsoniere

Oare cum vorbeşte? :)

02 sept.

Servicii funerare

Ei, aşa da! :))

15 apr.

DOOM 2: confiat – congresmen

* confiat (con-fi-at) completează familia lexicală a verbului deja existent a confia; este un adjectiv masculin cu pluralul confiaţi, cu femininul confiată-confiate, termenul referindu-se la „fruct conservat prin fierbere în sirop de zahăr şi prin uscare”, sinonim cu glasat

* confidenţialitate e propus pentru tot ce are „caracter confidenţial”, substantiv feminin cu genitiv-dativul articulat confidenţialităţii. Ca să fie sigur că am priceput, DOOM-ul îl notează chiar de două (!) ori – verificaţi pagina 172.

* conform apare cu o nouă valoare morfologică – adjectivului i se alătură adverbului

! confort este un substantiv neutru care nu mai are plural (vechiul conforturidispare)

! congresmen îşi modifică forma grafică… (Mi se pare puţin atipică măsura, pentru că până acum am observat că se revine la original.) De remarcat că singularul nostru are forma pluralului din engleză, la care mai punem şi pluralul nostru – congresmeni.

29 mai

comfort / confort

O greşeală relativ frecventă în limba română este folosirea lui „comfort” în loc de „confort„. Interesant este că în limba engleză corect este exact invers, adică „comfort„. Este o situaţie care necesită atenţie pentru a se folosi forma corectă.

© 2021 blog.ro-en.ro