11 mai

Peste 3000 de eseuri in limba engleza!

Centrul de instruire Shakespeare School a primit peste 3000 de eseuri în limba engleză de la copii şi tineri între 11 şi 19 ani din întreaga ţară la concursul de creaţie „Shakespeare School Essay Competition”, aflat la a doua ediţie. Premiile se acordă pentru 15 finalişti de la fiecare categorie de vârstă în parte (11-14 ani, respectiv 15-19 ani) şi se vor înmâna la sediul Shakespeare School din str. Dimitrie Racoviţă nr.11, sector 2, Bucureşti.

Directorul general al Shakespeare School, Adriana Alionte, a declarat că va pregăti pentru cei mai buni multe cadouri şi un eveniment surpriză. Câştigătorii acestui concurs de eseuri vor beneficia şi de cursuri intensive de vară gratuite la Shakespeare School, în valoare de peste 340 lei.

„Succesul competiţiei ne bucură enorm, tocmai datorită numărului mare de eseuri primite care au blocat practic serverul nostru. Am fost nevoiţi să prelungim înscrierile cu o zi, până pe 6 mai. De aceea, vom anunţa finaliştii pentru fiecare dintre cele două categorii de vârsta în parte pe 25 mai. Cei mai talentaţi se vor întoarce acasă cu o valiză cu premii, iar restul participanţilor cu un Certificat de Participare tocmai bun de înrămat, dar şi cu mândria de a fi participat la un concurs naţional de creaţie în limba engleză. A fost o ocazie excelentă de a vă pune în valoare creativitatea, cunoştinţele de limba engleză”, a spus Adriana Alionte.

Temele concursului de eseuri lansat de Shakespeare School au fost unele incitante şi adecvate fiecărei vârste în parte pentru elevii de gimnaziu, cum ar fi „Imaginează-ţi o călătorie de o zi în lumea eroului tău preferat!”, iar pentru liceeni „Rolul şi viitorul site-urilor de social networking hi5 şi Facebook”.

Participanţii la această competiţie au avut şansa să intre în cursa pentru una dintre şcolile de vară de limba engleză din Anglia: Oxford, Cambridge sau St. Michael’s College.

„Mulţumim tuturor participanţilor pentru că au dovedit că sunt fani ai limbii engleze şi au avut curajul să-şi împărtăşească ideile creative cu noi, dar mulţumiri speciale dorim să le acordăm şi profesorilor care i-au îndrumat. Cu ajutorul sponsorilor noştri, dar şi cu sprijinul Consiliului Britanic şi al inspectoratelor şcolare, profesorii din toată ţara au fost informaţi de competiţia de eseuri organizată de Shakespeare School”, a completat Adriana Alionte.

Cei mai talentaţi dintre elevi se vor cunoaşte în cadrul selecţiei finale ce se va face prin interviurile din 29-30 mai, la care vor fi chemaţi cei 15 finalişti.

Premierea celor mai bune eseuri se va face într-un cadru festiv pe 10 iunie 2010 la sediul Shakespeare School din Str. Dimitrie Racoviţă nr.11, sector 2, Bucureşti, în prezenţa partenerilor media, sponsorilor şi a ziariştilor.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro