16 dec.

mullet

Cuvântul „mullet” este folosit din secolul al XV-lea pentru a desemna un fel de peşte cu aripioare ţepoase, iar astăzi e folosit în continuare pentru a descrie un peşte al cărui cap este mare şi plat – muglid, familie din care cel mai cunoscut este chefalul.

Pe de altă parte, termenul denumeşte tunsoarea scurtă în partea de sus şi cu chică lungă în spate, care a avut o perioadă de popularitate în anii ’80, dar care a ajuns să fie ridiculizată.

Ceea ce nu mulţi oameni ştiu, este că denumirea acestei tunsori a fost scornită de cei de la The Beastie Boys. În cântecul „Mullet Head”, versurile descriu cum se face tunsoarea: „Number one on the side and don’t touch the back / Number six on the top and don’t cut it wack.”

Adauga un comentariu!Alte articole pe subiecte similare

  • meh: Nu este vorba despre mehăit, nici despre "mă" scris "şmecher", ci despre unul dintre cuvintele ...
  • several: Cuvântul "several" este unul des folosit în limba engleză. Poate cel mai cunoscut sens este ...
  • a verbaliza: Termenul a verbaliza este un neologism venit din limba franceză (verbaliser) și înseamnă "a exprima ...
  • 3 ani de ro-en.ro: Site-ul ro-en.ro împlineşte 3 ani de existenţă. În această perioadă, relativ scurtă, a crescut foarte ...
  • „Sheeple” în dicţionarul Merriam-Webster: Fanii Apple sunt citaţi de dicţionar ca un exemplu perfect pentru folosirea termenului "sheeple". Definiţia ...

© 2024 blog.ro-en.ro