13 nov.

Macmillan renunţă la dicţionarele tipărite

Macmillan Education, foarte cunoscută în întreaga lume datorită materialelor pentru învăţarea limbii engleze, divizie a a Macmillan Publishers Ltd., companie cu sediul în Londra, fondată în 1843, a anunţat că renunţă la tipărirea dicţionarelor, ca urmare a reducerii vânzărilor exemplarelor pe hârtie, şi vor lua exemplul altor edituri, care văd viitorul în format exclusiv online.

Editorul şef Michael Rundell a mărturisit într-un interviu acordat lui Charlotte Williams de la The Bookseller că „publicaţiile în format tradiţional sunt foarte limitate pentru orice activitate de adăugire. Cărţile se demodează imediat ce sunt tipărite, iar limitele de spaţiu pe care le impun acestea ne compromit adesea scopurile privind claritatea şi integralitatea. În mediul digital putem face mult mai multe pentru clienţii noştri.”

Macmillan Education a anunţat că se vor concentra asupra extinderii resurselor digitale, inclusiv a unui dicţionar al limbii engleze, o rubrică dedicată cuvintelor noi şi un dicţionar deschis care va permite utilizatorilor să propună cuvinte noi şi termeni argotici (ca de exemplu „Frankenstorm”), care va fi disponibil pe web începând cu 2012.

„Mesajul este pe cât posibil de clar şi lipsit de ambiguităţi: viitorul dicţionarelor este mediul digital,” a declarat Stephen Bullon, care se ocupă de dicţionare.

Macmillan a subliniat că afacerea lor online a înregistrat o creştere explozivă de la lansarea sa în 2009. În mediul digital dicţionarele pot fi reînnoite conform cerinţelor, fără să se mai aştepte ani de zile până ediţiile tipărite sunt vândute pentru a se amortiza cheltuielile aferente. Editorul poate adăuga cuvinte noi în baza de date online imediat ce existenţa acestora este recunoscută.

Dicţionarul şi alte facilităţi adiţionale sunt găzduite de editor la MacmillanDictionary.com.

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

© 2024 blog.ro-en.ro