31 mart.

hasbian

De când se discută deschis despre orientarea sexuală, au devenit cunoscuţi mai mulţi termeni care numesc, chiar nuanţat, alegerea fiecărui individ. În limba engleză, când vine vorba despre sexualitatea unei femei, pe lângă orientarea obişnuită, numită „heterosexual” sau „straight”, atracţia doar faţă de femei este numită „lesbian” sau „sapphic” (de la insula grecească Lesbos, respectiv poeta antică Sappho, locuitoare a insulei, care îşi exprima dragostea faţă de femei), iar atracţia atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, este numită „bisexual” (prefixul „bi” însemnând ambele).

S-ar zice că aceşti termeni acoperă toate situaţiile, dar iată că a mai apărut unul: „hasbian„. Acesta desemnează o femeie care a fost lesbiană, dar a renunţat la această orientare, în favoarea preferinţei exclusive pentru bărbaţi. Termenul este o formă prescurtată de la „has been lesbian” („a fost lesbiană”).

Adauga un comentariu!



Alte articole pe subiecte similare

  • nanny, manny: În limba engleză, "dădacă" se spune "nanny". Termenul vine de la "nanna" sau "nana", care ...
  • blond, blonde: În limba engleză, substantivele nu se declină după gen, cum se întâmplă în alte limbi, ...
  • Cei mai amuzanţi termeni din vocabularul englez uzual: Un studiu recent al Universităţii din Warwick consideră că "booty" este cel mai amuzant termen ...
  • metrosexual: Atât în limba română, cât şi în limba engleză (de unde provine), a apărut termenul ...
  • chaperon, chaperone: A fost o vreme când o tânără nu putea merge la petreceri şi baluri, nici ...

© 2024 blog.ro-en.ro